09. – 11. august

En samarbeidstur mellom Stavanger Turistforening og Christian Radich!

Christian Radich tar deg direkte fra Stavanger sentrum, inn Lysefjorden, og ned langs den berømte Jærkysten mot Egersund. Turistforeningen topper det hele med gode turopplevelser der vi ankrer opp. 

Fra Stavanger går vi inn Lysefjorden og stopper først ved Flørli hvor du kan bli med på en av turene som arrangeres. Den ene turen er en enklere familietur opp Flørlitrappene, som med sine 4444 trappetrinn regnes som verdens lengste tretrapp. Vi følger Rallarvegen ned igjen, og kanskje vi også rekker en tur oppom Kallaliklumpen.

For de som kjenner lysten til å utfordre seg selv; bli med på langtur fra Flørli, forbi Kjerag, og hele veien til Øygardsstøl. Herfra blir det buss som tar deltakere ned til Lysebotn hvor skuta venter. På denne turen stilles det store krav til at hver enkelt deltaker forstår turens utfordringer, og det er viktig at du rådfører deg med turleder om du er usikker. Dette er en krevende tur på 23km, hvor hele dagen er satt av til å se den store delen av Lysefjorden som ruta dekker.

Begge turene er med lokalkjente guider fra Stavanger Turistforening. Det er også mulighet for å oppholde seg i området rundt Flørli eller om bord om noe stopper deg fra å gå turene.

Om bord er du medseiler og du tar del i arbeidet med å heise og berge seil, samt stå til rors og på utkikk. Alt under god veiledning av vårt faste mannskap. Turen avsluttes i Egersund hvor vi blir kjent med den spennende lokalhistorien.

Turen arrangeres i samarbeid med Stavanger Turistforening og DNT-medlemmer får rabatt.

OPPMØTE /

AVGANG Stavanger

09. august 2022 16:00

09. august 2022 18:00

ANKOMST Egersund 11. august 2022 12:00
INKLUDERT Helpensjon og turer.

Mulighet for å bli med videre til Oslo med ankomst fredag morgen.

Den ene turen er en enklere familietur opp Flørlitrappene, som med sine 4444 trappetrinn regnes som verdens lengste tretrapp. Vi følger Rallarvegen ned igjen, og kanskje vi også rekker en tur oppom Kallaliklumpen. Du kan lese mer om denne turen her.

For de som kjenner lysten til å utfordre seg selv; bli med på langtur fra Flørli, forbi Kjerag, og hele veien til Øygardsstøl. Herfra blir det buss som tar deltakere ned til Lysebotn hvor skuta venter. På denne turen stilles det store krav til at hver enkelt deltaker forstår turens utfordringer, og det er viktig at du rådfører deg med turleder om du er usikker. Dette er en krevende tur på 23km, hvor hele dagen er satt av til å se den store delen av Lysefjorden som ruta dekker. Du kan lese mer om turen her.

Begge turene er med lokalkjente guider fra Stavanger Turistforening. Det er også mulighet for å oppholde seg i området rundt Flørli om noe stopper deg fra å gå turene.

Stavanger

Til Stavanger kommer du med fly, tog eller buss.

Her ligger skipet i Stavanger