Las Palmas – St Martin 27.12.2024 – 18.01. 2025 – utsolgt

Her kan du sette deg på venteliste: Venteliste

Gjør drømmen til virkelighet! Bli med Christian Radich over Atlanteren vinteren 2025. Dette blir en opplevelse helt utenom det vanlige! Tre uker på havet, vekk fra hverdagen, det er da du kjenner at du lever! Der ute på havet, under stjernehimmelen, blir man liten, selv i en så stor skute som Christian Radich. Du kommer fort inn i rytmen om bord og tar del i arbeidet sammen med vårt faste mannskap. Seilerfaring er ikke nødvendig, vi gir deg all opplæring, men du må være i såpass god fysisk form at du kan bidra i vaktlaget ditt.

Det er syv år siden vi gjorde seilasen sist, vi vet ikke når neste gang blir, du må gripe sjansen og bli med nå! Turen kan også kombineres med seilasen i Karibien, fra St. Martin til Bermuda, eller du kan være med tilbake til Norge igjen. Det blir litt av en tur!

OPPMØTE

AVGANG Las Palmas

27.12.2024 kl 1800

dagen etter

ANKOMST St. Martin 18.01. 2025 kl 1000
INKLUDERT
Helpensjon
PRIS NOK 48.000

Det er ingen rabatter på turen.

Aldersgrense: 18 år (15 år i følge med foresatt)

Det er dessverre ikke mulig å bo om bord natten før avreise eller natten etter ankomst  da skuta må klargjøres for nye gjester. Sjekk med stedets turistinformasjon eller andre bookingportaler.

Det viktigste å huske på når du pakker er vanntett og vindtett. Selv om det er sommer, kan det være kaldt til sjøs, spesielt på nattevakter. Her er en liste over det vi anbefaler:

  • Pass
  • Lett / tynn sovepose
  • Varmt og vanntett tøy
  • Lue
  • Vanter
  • Toalettsaker
  • Solkrem
  • Solbriller
  • Sko med gode gummisåler eller støvler
  • Håndkle
  • Personlige medisiner
  • Mobillader
  • Liten tursekk
  • Klær som tåler flekker
  • Pakk i en bag som passer inn i ditt skap. Skapet rommer 120 liter
  • En liten lås til skapet ditt hvis du ønsker dette (kan også kjøpes om bord)

Kiosken om bord

I kiosken kan du få kjøpt snacks, sjokoladevarer, mineralvann, toalettartikler og suvenirer.

Vaskemuligheter

Det er dessverre ikke vaskemuligheter for tøyvask om bord. Ved tokt over en ukes varighet, kontakter du sersjanten for tilgang til vaskemaskin.

Mobiltelefon og strøm

Mobiltelefonen har ingen dekning når vi er i åpen sjø. Skulle det oppstå en situasjon hvor kontakt med land er nødvendig, er skuta og kontoret behjelpelige. Vi har 220 V strømforsyning.

Sjøsyke og rusmidler

Husk å gi beskjed til sersjant og vaktleder om bord dersom du bruker sjøsyketabletter eller sjøsykeplaster (vi anbefaler plaster som fås på resept). Ved bruk av sjøsykemedikamenter kan du ikke delta i riggklatring en viss tid etter inntak. I sjøen har vi «tørr» skute dvs. alkoholforbud. Vi har 0-toleranse for alkoholbruk for medseilere under 18 år, også i utenlandske havner.

 

Atlanterhavskrysning er en lang og på mange måter krevende seilas. Jo bedre forberedt du er, jo større utbytte vil du få av den fantastiske opplevelsen det blir! Vi har samlet en del nyttig informasjon som er viktig at du leser. Ta kontakt med oss dersom noe er uklart. Husk å oppgi bookingnummer, ev. navn og tokt så vi lett finner din bestilling.

Helseskjema

Husk å sende oss helseskjema, er du over 67 år ber vi om en legeattest i tillegg.  Lenken til helseskjemaet får du i bekreftelsen når du har bestilt tur. Du kan også laste den ned her: https://www.radich.no/wp-content/uploads/2023/11/Helseskjema-1.pdf

 Las Palmas:

Det går direktefly fra Oslo og de fleste europeiske byer til Las Palmas. Flyplassen ligger ca. 19 km utenfor byen, og det går buss to ganger i timen på dagtid. Skuta ligger på Cruisekaia St. Catalina.

Det finnes mange nettsider med reisetips til og på Gran Canaria, her er den offisielle siden fra Visitspain: https://www.spain.info/en/route/las-palmas-gran-canaria/

St. Martin:

St. Martin består av en fransk og en nederlandsk del.

Skuta vil ankre opp i Marigot Bay i den franske delen. Øya er liten og det er korte avstander.

Det er to internasjonale flyplasser på St Martin, en på den franske delen og en på den nederlandske.

KLM flyr direkte fra Amsterdam. Air France og Air Caraibes flyr direkte fra Paris.

Amsterdam : 9h15 / KLM
Paris: 9h / Air FranceAir Caraibes

Nyttig nettside: https://www.st-maarten.com

Valuta:

Valutaen er euro og dollar. De fleste steder aksepterer lik kurs på euro og dollar. Vanlige kredittkort som Visa, Mastercard, Amex og Diners aksepteres av de fleste hoteller, restauranter, butikker og firmaer.

Bermuda:

Bermuda er britisk. Skuta ligger i havnen St. George. Du kan fly direkte fra London, flyturen tar ca. 8 timer. Du kan også fly med United Airlines og American Airlines fra flere byer i USA om du velger mellomlanding her.

Nyttig nettside: https://www.gotobermuda.com/

Valuta:

BMD er valutakoden for bermudiske dollar, som er den offisielle valutaen i Bermuda. 1 BMD tilsvarer ca. 1 euro.

 Stavanger:

Sørlandsbanen mellom Oslo og Stavanger via Kristiansand går flere ganger daglig hele året. Turen tar rundt 8 timer. Det er også daglige bussavganger til Stavanger fra Oslo, Bergen og Kristiansand. Stavanger Lufthavn er Norges nest største internasjonale flyplass med flygninger til mer enn 60 destinasjoner i Norge og utlandet. Det går flybuss fra Stavanger sentrum til flyplassen tre ganger i timen, turen tar cirka 30 minutter.

Om Stavanger: https://www.visitnorway.no/reisemal/vestlandet/stavangerregionen/planlegg-reisen/

 Informasjon om reisevaksiner ved reise i Karibia

Folkehelsetilsynet anbefaler vaksiner ved reise i Karibien. Hva slags vaksine er litt avhengig av hvor lenge du skal være borte, om du planlegger å reise rundt på egen hånd eller om du flyr rett hjem.

https://www.helsenorge.no/vaksinasjon/reisevaksiner/vaksiner-reise-til-nord-amerika-sor-amerika-og-karibia/#aktuelle-reisevaksiner-til-nordamerika-soramerika-og-karibia

Facebook – kontaktgruppe

Vi har nå opprettet facebookgrupper for hvert tokt. Søk opp gruppen for ditt tokt på facebook og be om å få bli med. Dette er lukkete grupper for deltakerne. Her håper vi dere kan kommunisere med hverandre før avreise, kanskje planlegge reise til eller fra skuta sammen, for eksempel.

Pass og visum

Forskjellige land krever forskjellig dokumentasjon. Da vi ønsker å være mest mulig forberedt, ber vi om at du fyller ut dette i bestillingen din i god tid før avreise. Det registreres under «guestlist»

  • Passets utstedelsesdato.
  • Passets utløpsdato.
  • Hvor passet er utstedt (f.eks Oslo politimyndighet).

Er du usikker, send oss gjerne en kopi av passet.

 Passet må være gyldig i 6 måneder etter utreise fra Norge.

Dersom du ikke er norsk statsborger, ber vi deg sjekke reglene som gjelder fra ditt land. Her kan du laste ned all informasjon fra UDI: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Mobilnettet fungerer stort sett godt i de landene vi besøker, men sjekk din leverandør for kostnader

Mat og drikke: Ved besøk på land oppfordrer vi deg til å ta hensyn til hva du spiser og drikker. Vann fra flaske er det sikreste. Mer nøyaktig informasjon finner du også om dette emnet på UDI sine sider.

Om bord

Vi henviser til pakkelisten du fikk/får ved bestilling til hva du kan ha med deg om bord. Kiosken vil ha et lite utvalg av snus og sigaretter. Snus kan vi måtte rasjonere ut, da det er umulig å få kjøpt på land.

Mange har spurt om vasking av tøy og på de lengre toktene vil vi sette opp vasketider. Likevel råder vi deg til å ta med deg nok undertøyskift for en uke.

Allergier:

Husk å melde fra om allergier på forhånd, da kan stuert gjøre innkjøp i forhold til det.

Kontakt med pårørende:

Vakttelefonnummeret om bord er: +47 467 05 192

Når skuta er til havs, vil det ikke være mobildekning. Dersom pårørende må ha kontakt med medseilere om bord, kontaktes kontoret mellom kl. 0800 og 1600, mandag –fredag: tlf: 22 47 82 70, e-post: postmaster@radich.no. Etter kl. 1600 og lørdag og søndag samt helligdager, + 97 06 26 30.

Alle med normalt god helse kan seile med Christian Radich. En viktig del av opplevelsen for alle medseilerne er at skuta seiler mest mulig. Alle må bidra om bord og være aktive på sine vakter. Vi forventer at flest mulig også entrer riggen, men ønsker du ikke det, sier du fra til besetningen. Har du en helsemessig begrensing må dette vurderes nærmere. For mange er sjøen et fremmed element og helsemessige begrensinger du ikke tenker over til daglig kan forsterkes om bord. Det forventes at alle om bord er i stand til å ta vare på seg selv da besetningen ikke har kapasitet til å yte ekstra hjelp til den enkelte. En helsemessig begrensing vil forsterkes ytterligere i dårlig vær. Svarer du ja på et eller flere av spørsmålene må du kontakte oss for en nærmere vurdering.

Er du over 67 år? Da må du sende oss vedlagte legeerklæring ferdig utfylt av din lege. Her kan du laste opp skjemaet som legen skal fylle ut: Legererklæring

Her kan du laste opp og se helseskjema: Helseskjema

Her kan du sende det til oss