Hei,

Julen og nyttår ble feiret i Cartagena, Colombia. Et ukjent sted for alle om bord. Julaften ble feiret om bord på skandinavisk vis med ribbe, pinnekjøtt, juleand og alt tenkelig tilbehør, som ble en ny opplevelse for våre Nederlandske kadetter men falt i god smak. Helligdager i mellomjulen gjorde slik at alle fikk et par dager til å oppleve Colombia som er et utrolig vakkert land.  Nyttår ble feiret i mindre grupper da både mannskap, elever og kadetter ønsket å se om Cartagenas rykte at det er verdens beste sted å feire nyttår var riktig. Om det er verdens beste sted er noe usikkert men at det var folkefest er det ingen tvil om. Hele byen var fylt til randen av glade feststemte mennesker fra hele verden og fyrverkeriet var praktfullt.

Avreise

Dagene før avreise ble hektisk med vask av skuta, bunkring, proviantering og papirarbeid. Colombia er et tilsynelatende moderne samfunn men mye er fortsatt primitivt. Et godt eksempel på dette var proviantleveransen hvor all kjøtt og fisk hadde blitt fordervet da skipshandleren ikke hadde kjølebil. Etter lengre diskusjoner godtok til slutt skipshandleren og ta varene i retur og tilbød seg å forsøke på nytt dagen etter. Stuerten ble med til kjøtthandleren for å forsikre om at kvaliteten var god. Byråkratiet her nede er noe helt annet en vi er vant med og en god agent er alfa omega, noe vi ikke hadde. Dette bød på mye frustrasjon. Selv om det ikke er åpenlys korrupsjon i dette landet lenger er man helt avhengige av de riktige kontakter, ellers kan man risikere at ting stopper opp eller ikke går i orden.

Nye medseilere

Nye medseilere er om bord og har kommet seg godt til rette. Den første dagen ble det maskinkjøring i veldig lite vind og dagen gikk med til familiarisering og riggtrening. Dag to satt vi seil. I går ankom vi Isla de Providencia. Her håper vi på å få 2-3 dager på en plass som ut ifra bildene ser ut som rene paradiset.

Vi gleder oss!

Daniel Ingebretsen

  1. Styrmann

About Author

client-photo-1
ida