Hei,

I dag kom vi til Harlingen igjen etter et noe kald, men fint tokt i Nordsjøen med elever fra den Maritime skolen i Harlingen.

Dette er tredje gangen elever fra skolen er med oss på vårtokt. På et slikt tokt får mange av elevene sitt første møte med havet og alt det innebærer med blant annet hardt arbeid, sjøsyke, kalde naturkrefter osv.

Elevene mønstret om bord mandag morgen, og fikk nødvendig opplæring i sikkerhet av vår Nederlandske overstyrmann Marco og våre to Nederlandske kadetter før vi gikk fra kai rett etter lunsj.

Den lange utseilingen gjennom Waddenzee ble brukt til riggtrening og leksjoner. Vel ute i Nordsjøen tirsdag morgen ble stumper og noen stagseil satt og kursen lagt rett nord i den østlige kulingen. Vi nøyde oss med en relativt konservativ seilføring da de aller fleste elevene lå rett ut av sjøsyke.

Etter hvert som sjøsyken begynte å gi seg ble det på onsdag formiddag satt en mers, før vi på ettermiddagen tok en kuvending og satt kursen sørover. Vi ga opp seilene torsdag kveld.

For det meste har det blåst frisk bris til liten kuling fra øst eller øst nord øst. Skydekket har vært skiftende men for det meste pent. Enkelte byger. Temperaturen har ligget på 5-7 grader.

Nå skal vi ligge i Harlingen over helgen. Mandag settes kursen  ut i Nordsjøen, og mot Ålesund. Vi ser frem til å møte medseilere som skal være med  på denne turen!

Mvh,

Daniel Ingebretsen, 1. Styrmann Christian Radich

About Author

client-photo-1
ida