Opplev fantastiske Lofoten om bord på seilskipet Christian Radich. Turen starter og slutter i Bodø, men hvor vi seiler, hvor vi eventuelt stopper og hva vi opplever underveis blir bestemt av kapteinen når hun ser vær og vind for turen. På denne måten får vi det beste ut av seilasen. Lofoten har så mye å tilby, og avstandene er forholdsvis korte. Her er eksempler på steder vi kan besøke og ting vi kan oppleve: Den spektakulære Trollfjorden med sitt smale innløp og bratte fjell hvor du ofte kan se havørnen sveve langs fjellsiden. Nusfjord er et lite og eksotisk fiskevær, og det samme er den noe mer kjente byen Reine. Fra Reine er det en sti til toppen av Reinebringen, herfra har du en fantastisk utsikt. Kanskje er vinden bedre for seiling på nordkysten av Lofoten, og hvis været tillater det, har vi også seilt ut til Værøy.  Her svømte vi i klart, men iskaldt vann! Hvordan reisen din blir, avgjøres av vær og vind.

En god ting med å ikke ha en fast rute er at vi har tid til det uventede, kanskje vi får øye på spekkhoggere, slik vi gjorde i fjor. Heldigvis hadde vi god tid til å komme ganske nær. Vi har ofte tid til å fiske, kapteinen vet de beste stedene og medseilere har fanget noen skikkelige store fisk blant annet i Moskenstraumen. Overalt hvor vi seiler og hvor vi stopper i Lofoten, vil du bli overveldet av naturen, de bratte fjellene, de vakre strendene og de idylliske fiskeværene.

OPPMØTE Bodø 22. juli
AVGANG Bodø 22.juli 
16:00
18:00
ANKOMST Bodø 25. juli 09:00
INKLUDERT
Helpensjon
PRIS Voksen kr 7380

Barn 8-14 år: kr 3690

Ungdom 15-17 år: kr 5535

Barn 8-14 år i følge med voksne. Fra 15 år kan ungdom seile alene.

Barn fra 8-11 år kan ikke entre riggen.

HELGELANDSKYSTEN

Helgelandskysten

Det viktigste å huske på når du pakker er vanntett og vindtett. Selv om det er sommer, kan det være kaldt til sjøs, spesielt på nattevakter. Her er en liste over det vi anbefaler:

 

Lofoten, Einar Corwin