Windjammer er starten på en ny reise for ungdommer mellom 18-25 år, som står utenfor utdanning, opplæring eller skole. Programmet er bygget rundt 4 uker til sjøs ombord på S.S. Christian Radich, med kortere samlinger både før og etter toktet. Her får du og 47 andre unge mennesker konkrete utfordringer og nye opplevelser. En reise bort fra skolepulten eller gutte/jenterommet, ut i verden og inn i deg selv.

I løpet av toktet løser vi praktiske oppgaver, utfordrer oss selv, opplever nye kulturer og samarbeider med andre mennesker i samme situasjon. Vi blir bedre på det vi allerede kan, og står opp og takler motgang sammen. I forkant har vi samlinger som sørger for at alle er forberedt, og etterpå hjelper vi deg tilbake i arbeid eller skole som passer det du vil og kan.

Ikke sitt fast på land når det finnes et hav av muligheter.

Stiftelsen Christian Radich er initiativtakerne bak Windjammer. Les mer her om deres rolle og ambisjon for programmet.

 

Fundatum er en ideell stiftelse som jobber med lederutvikling og kompetansebygging for unge ildsjeler og talenter. I Windjammer-prosjektet er det Fundatum som har ansvar for den praktiske gjennomføringen av programmet. De sørger for at vi får en en god gruppe og at vi lærer nye ting ombord. Fundatum har jobbet med lignende prosjekter tidligere hvor målet har vært å støtte unge mennesker som vil gjøre en endring i sin egen verden. Med fokus på både faglig og personlig utvikling, og med utgangspunkt fra ulike fagmiljøer, tilbyr de noe annet enn hva den tradisjonelle skolen har mulighet til.

 

Lents rolle i Windjammer er å ha hovedansvar for det faglige og pedagogiske. De formulerer de store planene for skal vi få til sammen, følger opp prosjektet gjennom evaluering og dokumentasjon, og bidrar til at Windjammer hele tiden utvikles faglig. Lent har allerede erfaring fra prosjekter som ligner på Windjammer, og utfyller Fundatums mer operative rolle

Les mer om Windjammer her