Fremmøte er senest 2 timer før avgang.

Skutas posisjon i havn bestemmes av det lokale havnekontor. Tidspunktene er omtrentlige og kan være gjenstand for justeringer. Beregn derfor svært god tid ved tilslutning til andre typer transportmidler før og etter toktet og beregn ankomst tidligst 3 timer og senest 2 timer før avgang hvis ikke annet er oppgitt på bekreftelsen.
Avbestillingskostnad

Mer enn 30 dager før avgang: Depositum tilbakebetales ikke.

15-30 dager før avgang: 50 % av reisekostnadene.

Mindre enn 15 dager før avgang: Full pris.

Nyttige tips og informasjon
Vi sender deg “Christian Radich” håndboka som beskriver livet om bord. Vi anbefaler at du leser boka, men det forventes ikke at du skal kunne alle detaljer! Når du kommer om bord vil du få ytterligere informasjon om sikkerhetsrutiner, spisetider og hvilket vaktlag du er på. 

Pakkeliste

Sovepose, varmt og vanntett tøy, lue, vanter, toalettsaker, solkrem, sko medgode gummisåler, håndkle, samt pass. Gummistøvler kan være godt å ha med.

Velg klær som tåler flekker. Vi har begrenset med plass og ser helst at du pakker i myk bag. Ryggsekk og paraply bør du ikke ta med til sjøs, grunnet gammel overtro.

Mobiltelefonen har ingen dekning når vi er i åpen sjø. Skulle det oppstå en situasjonhvor kontakt med pårørende er nødvendig er skuta og kontoret behjelpelige.

Det er 220 V strømforsyning om bord.

Husk å gi beskjed til sersjant og vaktleder om bord dersom du bruker sjøsyketablettereller sjøsykeplaster (vi anbefaler plaster som fås på resept). Ved bruk avsjøsykemedikamenter har du ikke anledning til å delta i riggklatring innenfor etbestemt tidsrom etter inntak.

I sjøen har vi «tørr» skute; dvs. totalt alkoholforbud.

Vi har en slappkiste om bord der du på tokt bl.a. kan få kjøpt snacks, sjokoladevarer og mineral-vann. Vi har også en liten, men innholdsrik suvenirbutikk hvor vi selger gensere, t-skjorter, postkort, toalettartikler m.m.

Inn- og utsjekking for deg som ankommer dagen før og reiser dagen etter seilasen.

Har du bestilt ekstra natt om bord før toktet, kan du sjekke inn mellom kl 1900 og 2000. Ankommer du senere, ber vi deg gi beskjed om dette til kontoret i god tid før avreise. Bagasjen kan leveres til oppbevaring om bord på eget ansvar tidligere på dagen, mellom kl 1400 og 1900. I h.h.t. myndighetskrav vil bagasje kunne inspiseres. Dette er kun et overnattingstilbud, før selve toktet starter.

Dekket kan være bortleid i havn og da må medseilerne oppholde seg et annet sted. Utsjekking dagen etter ankomst er kl 1100. Bagasjen din kan stå om bord (på eget ansvar) og hentes kl 1700.

Betalingsbetingelser

Din plass om bord er sikret så snart du har betalt depositum. Dersom du benytter giro, må du bruke KID-nummer ved alle betalinger. Hele reisen må være betalt før avreise. Ved betaling senere enn en uke før avreise må betalingsbekreftelse medbringes.