Vi har ligget til anker utenfor Marigot Bay, St. Martin, noe som betyr at vi blir kjørt inn og ut til fastlandet med tender. Det er en ganske så fin båttur:

Avreise crew og medseilere

Det har vært noen veldig fine dager på St. Maarten, men også litt rare. Plutselig var krysningen over, og det betydde slutten på en veldig fin tur for mange medseilere. Mange reiste 1 desember. Det var litt vemodig å plutselig skulle si ha det til mennesker man har tilbrakt stort sett hele tiden sin med. Vi har begynt å kjenne hverandre veldig godt nå, alt fra hvem som er morgentrøtte til det å gjenkjenne kun på lyd hvem det er som kommer ned leideren til banjer. Selv om vi jobber 8 timer, så blir det mye tid til å slå av en prat både med medseilere på eget vaktlag og andre vaktlag. Og under stjernehimmelen prater man om både de små og store tingene i livet med mennesker man kanskje aldri hadde møtt om det ikke var for denne turen. Det gjør hele opplevelsen veldig intens og spesiell.

Før alle dro, så fikk alle medseilere og crew feiret at vi har krysset Atlanterhavet sammen. Det var kjempegod stemning. Det ble også tid til diverse besøk på strender rundt omkring og utforsking av øya. Blant annet dro de fleste til den populære stranden som ligger foran den internasjonale flyplassen. Der kommer jumbojettene flyvende inn over stranden før de lander og tar av, kun noen titalls meter over hodet ditt mens du tar en dukkert. Veldig kult!

 

Det var spesielt å komme til St. Maarten. Skadene som orkanen Irma har gjort er enorme. Overalt ser man bygninger som har blitt skadet, tak har flydd av, materialer og vinduer er blåst ut. I bukter ligger det utallige seilbåter og andre motorbåter enten under vann og/eller snudd opp ned. Det har blitt satt i gang en del opprydding og oppbyggingsarbeid på øya, men i følge lokalbefolkningen så forventer de at det tar i hvertfall 2 år før alt er som normalt igjen. Det som har imponert andre medseilere og meg er den positive holdningen til de som bor St. Maarten. De gjør virkelig det beste ut av situasjonen og ser fremover, selv om de vet at det vil ta en god stund før alt blir som før.

Vi seiler videre

Akkurat nå har vi tatt turen videre til St. Barth! I skrivende øyeblikk ligger vi til anker utenfor øya. Vi er et nytt team nå, en blanding av nyankomne medseilere og crew, samt medseilere og crew som mønstret på i Las Palmas. Det har så langt vært en soft start for alle på den nye seilasen på vei mot Grenada, noe som vil si at medseilerne ikke har begynt å gå vaktlag enda. Det har uansett vært en dag med mange inntrykk for de nye medseilerne; det gis masse informasjon, sikkerhetsøvelser blir gjort og det er mange nye rutiner å forholde seg til. I morgen seiler vi videre til en ny øy og de fleste er nok klar for en god natt søvn før vi tar fatt på seilingen og arbeidsoppgavene våre. Det blir virkelig spennende å seile nedover dette øyparadiset.

Vi gleder oss!

Hilsen medseiler Christine Lyng

 

 

About Author

client-photo-1
ida