God morgen!

Nå har vi gjort noe vi aldri har gjort tidligere.

Søndag ankom 35 forventningsfulle skikjørere med mer eller mindre lite erfaring fra seiling med noen få unntak. Etter en hektisk ettermiddag med presentasjon av mannskap og skute, sikkerhetsfamiliarisering og riggtrening bar det rett ut til havs i stiv kuling med sterk kuling i kastene.

For mange var dette deres første møte med seiling i tøft vær og for mange kunne dette merkes godt på kroppen i form av sjøsyke. Utover morgenen og dagen etter roet været seg og vi fikk et herlig døgns seiling med hastigheter på 8-10 knop.

Natt til tirsdag fikk medseilerene seg en etterlengtet hvil, mens mannskapet seilte skuta innover Breisundet så Hjørundfjorden og ankret opp utenfor Urke i Norangfjorden på morgenkvisten.

Før klokken 8 var allerede dekksgjengen godt i gang med å kjøre folk og ski til henholdsvis Sæbø og Urke der de ble møtt av guider fra Fjellsentralen.

Etter en flott tur på ski i noe vått vær var det klart for afterski på Urke kaihus etterfulgt av middag om bord.  Onsdag våknet vi til regn og grått vær, men det satt ingen stopper for skifolket. Alle var klare til igjen til å entre båtene klokken 8. Utover dagen lettet tåken og det ble nok en flott dag på ski.

Tilbake på skuta ble afterski med lokal trubadur og solen tittet frem et øyeblikk.

Mens folket har vært på ski har vi i mannskapet fått tid til etterlengtet vedlikehold av skuta samt sikkerhetsøvelser.

Vi har fått veldig mye gode tilbakemeldinger og kan vel med ganske stor sikkerhet si at dette er et konsept som er kommet for å bli. Vi gleder oss til neste tur som starter på fredag. Vi har hatt med oss fotograf så flere bilder kommer etter hvert, kanskje blir det en liten film også?

Følg også med på Instagram @seilskipetchristianradich og våre facebooksider. Kanskje dukker det opp noen livesendinger der.

Mvh,

Daniel Ingebretsen, 1.Styrmann Christian Radich

About Author

client-photo-1
ida