07-12 august 2019

Det blir en fantastisk opplevelse når både Sørlandet og Christian Radich setter kursen mot Stavanger og Lysefjorden. To seilskuter sammen er et flott syn og du er en del av opplevelsen. Etter et døgn har vi seilt forbi Stavanger og går inn i Lysefjorden mot felles oppankring.

Nå kan du velge mellom en vandretur til Preikestolen, eller en lenger fottur via Songedalen Fjellgard og til Lysebotn.

Skutene møtes i Lysebotn på ettermiddagen, vandrerne kommer om bord og vi steller til festaften.

Sørlandet letter anker og drar mens Christian Radichs medseilere neste dag vil besøke kulturbygda Flørli med mulighet for ny tur; opp den lengste tretrappen i verden – 4444 trinn!

Etter besøket letter Christian Radich anker og seiler mot Arendal.

AVGANG Kristiansand 07. august 09:00
ANKOMST Arendal 12. august  10:00
INKLUDERT
Måltider

Felles buss tar medseilerne til Parkeringsplassen hvor vandringen starter. Buss henter på et bestemt tidspunkt som er oppnåelig for alle.

32 km – ca 8 timer:

Ca 8 km traktorvei til Songedalen Fjellgard, lettgått terreng gjennom Daladalen mot sørsiden av Håhellervann og gjennom Fyljedalskaret. I Fyljesdalen går du anleggveggsveien mot Lysebotn Turisthytte, herfra er det 14 km vei til Lysebotn. (Ut.no)

Felles buss tar medseilerne til Øygardstølen. Buss henter på et bestemt tidspunkt som er oppnåelig for alle.

En krevende tur på 4,5 km – ca 5 timer: Stien går bratt opp og over fjellryggen. Videre ned til Litle Storedalen, opp og over en ny fjellrygg til

Storedalen helt på kanten mot fjorden. En bratt egg følges opp på selve Kjeragmassivet, hele tiden med luftig utsikt mot Lysefjorden. Vel oppe på platået leder nødlingene (vardene) vestover og fram til

skiltvarden på platået. Derfra er det merket til varden på Nesatind og Kjeragbolten som ligger ca. 300 meter lenger sør. Samme vei tilbake.(Ut.no)

Flørli har tatt spranget fra å være en jordbruksbygd og industribygd til en kulturbygd på 100 år. I den nye kulturbygden bør du gå i land for å se de dramatiske endringene i bygden. Du får høre de

utrolige historiene om kraftstasjonen, vannrørene og de 4444 trappetrinnene langs rørgaten, som skal være den lengste tretrappen i verden.

 

ENVEIS-TUR!

Vi anbefaler å gå opp trappene for så å gå rallarveien ned igjen. Å gå ned trappene er potensielt farlig og kan forårsake problemer for andre turgåere på vei opptrappene. (visitnorway.com)