21-24. juni

Vi drar fra “det blide Sørland” og nordvestover langs kysten før vi går inn Lysefjorden og ankrer opp ved Forsand. Du kan melde deg på tur til Preikestolen eller en spennende båttur inn fjorden og til Flørli.

OPPMØTE

AVGANG Kristiansand

21. juni 2022 16:00

21. juni 2022 18:00

ANKOMST Stavanger 24. juni 2022 09:00
INKLUDERT
Helpensjon

Vi seiler fra Sørlandet til oljebyen Stavanger.

Etter avgang blir man kjent med vaktlagene, mannskapet og skuta. Nyt roen, og se vakker natur på veien.

Ønsker du å komme en dag før og oppleve Kristiansand?

Les mer om hva du kan gjøre i Kristiansand her. 

Preikestolen

Det er mulig å bli med på tur til Preikestolen. For barn og utrente turgåere vil vi anslå å bruke mellom to til tre timer ein vei uten pause. Høydeforskjellen er 330 meter og distansen 4 km. Vel framme venter et så godt som flatt platå på 25 x 25 meter, 604 moh. Stien er betydelig oppgradert. Den er laget bredere og flere plasser er det lødd opp stein trapper. Informasjon fra her. 

Det er en vakker tur både på vei opp og på vei ned. Her vil du oppleve frodig vestlandsnatur, og fine utkikkspunkter underveis. Det er forhåndspåmelding til turen, og den koster 200kr per person.

Til Preikestolen har vi leid buss t/r og vi reiser samlet til og fra parkeringen.

Flørli

Hvis du ikke ønsker å gå til Preikestolen, er det mulig å bli med på gåtur til Flørli. Flørli ligger på sørsiden av Lysefjorden og er siste anløpssted med rutebåten før Lysebotn. Stedet som ligger i ei bratt li, er uten veiforbindelse. Vannkraftutbyggingen begynte i 1920. Kraftstasjonen på Flørli skulle gi kraft til et elektrosmelteverk. Smelteverket ble aldri bygd og kraften ble istedenfor levert til Stavanger Elektrisitetsverk. Stavanger kommune kjøpte anlegget i 1927. Langs rørgatene som strekker seg oppover lia, er det bygget en kabelbane og en tretrapp.

Trappen er 1470 m lang og går fra sjøen og opp til Ternevatnet, en stigning på 740 m. Trappen har 4444 trinn og er en av verdens lengste. Kraftutbyggingen la også grunnlag for økt bosetning og det ble bygd nye hus og ny skole. Selv om Flørli er uten veiforbindelse, er det laget en flott, forseggjort vei oppover lia. Mange blir imponert over de fint tilhogde granittblokkene som er brukt over alt. Informasjon fra her

Det er forhåndspåmelding til turen, og den koster 200 kr per person.

Til Flørli tar vi tenderen innover Lysefjorden og går  i land på Flørli.

Ønsker du ikke å gå tur? Da kan du slappe av med en bok, en kopp kaffe eller bare nyte vakker norsk natur på skuta.

 

 

Vi ankommer oljebyen Stavanger.

Stavanger er en fin by med sjarmerende smågater, og fargerike hus.

Ønsker du å bli igjen i Stavanger?

Få tips til hva du kan gjøre i byen via denne linken. 

Kristiansand

MED TOG
Sørlandsbanen mellom Oslo og Stavanger stopper i Kristiansand. Du kan velge mellom flere daglige avganger, og reisen tar omtrent 5 timer fra Oslo og 3–3,5 fra Stavanger.

MED BUSS
Daglige ekspressbusser forbinder Kristiansand med Stavanger og Oslo.

MED BIL
Fra Oslo følger du E18 til Kristiansand. Turen tar omtrent 4 timer.

Hvis du kommer fra Stavanger, kan du følge E39 og være i Kristiansand på rundt 3,5 timer. Hvis du har tid, kan du starte turen på Nasjonal Turistveg Jæren fra Bore til Ogne, totalt 41 kilometer.

MED FLY
Kristiansand Lufthavn ligger omtrent 10 kilometer fra sentrum og har daglige ankomster fra de fleste store byene. Fra flyplassen kan du ta buss til sentrum.

SKIPETS LOKASJON KRISTIANSAND

Her ligger skipet i Kristiansand

Mer informasjon om skipets lokasjon i Kristiansand kommer.

Stavanger

MED TOG
Sørlandsbanen mellom Oslo og Stavanger via Kristiansand går flere ganger daglig hele året. Turen tar rundt 8 timer.

Lokaltoget mellom Stavanger og Egersund går flere ganger daglig, noe som gjør det enkelt å ta seg til Jæren.

MED BUSS
Det er daglige bussavganger til Stavanger fra Oslo, Bergen og Kristiansand. Beregnet reisetid til Stavanger er 10 timer fra Oslo, 5 timer fra Bergen og 4 timer fra Kristiansand. Det er også god bussforbindelse fra Haugesund.

MED FLY
Stavanger Lufthavn er Norges nest største internasjonale flyplass med flygninger til mer enn 60 destinasjoner i Norge og utlandet.

Det går flybuss fra flyplassen til Stavanger sentrum tre ganger i timen, turen tar omlag 30 minutter. Bussen stopper ved flere hoteller samt utenfor buss- og togstasjonen og båtterminalen.

Her ligger skipet i Stavanger

Mer informasjon om skipets lokasjon i Stavanger kommer.