29.april-03.mai 2020

Bli med til Lyngen med Radich & Fri Flyt.

Dette blir en opplevelse du vil huske. Ikke bare for de spektakulære fjellene og naturen i Lyngsalpene, men også for gleden av å seile med selveste Radich.

AVGANG  29.april 2020 12:00
ANKOMST  03. mai  2020 10:00
INKLUDERT
Måltider, Guiding

Pris kr 12 490,- 

ette eventyret i Nord starter med at vi seiler fra Tromsø og ut på åpent hav den første dagen. Alle seil skal opp og du er mannskap den første dagen. De tøffeste må opp i toppen for å heise seil (over 37 meter opp!). Du deles inn i et av tre seillag som har ansvaret for skuta på skift det neste døgnet.

I nord ser du en helt egen fargepalett på dager som dette. Fra ski & seil 2019. Foto: Torbjørn Melby

Under kyndig veiledning fra mannskapet får du oppleve hvordan vinden driver skuta fremover i havvinden gjennom hele natten og kommende dag. Utover ettermiddagen setter vi kursen mot de magiske Lyngsalpene. Det første døgnet avsluttes med en raus og god middag ombord, og vi gjør oss klar for topptur neste dag.

Lyngen er et toppturområde mange skikjørere ønsker å besøke en gang i livet og har du vært der en gang så vil du tilbake. Dette er fordi naturen er vakker og skikjøringen er i en klasse for seg. Her får du virkelig opplevelsen av å kjøre ski helt ned til havet. Mange europeere velger bort alpene og drar heller den lange veien opp hit!

Lyngen byr på trolske og spektakulære omgivelser. Fra 2019-turen. Foto: Henrik Ulleland

Field Production har også valgt å filme herfra flere ganger og det sier ganske mye om hvor unik både naturen og skikjøringen her er. Her vil du kunne være med som klassikere som Russelvfjellet, Storgalten, Jiekkevarri, Trollvasstind, Kavringtind, Giilavarri og Storhaugen. Turene vil bli utvalgt av tindeveglederene avhengig vær og føre.

Turmål og guidingen står våre venner i Fjellsentralen for, ledet an av to av Norges mest erfarne guider – Jørgen Aamodt og Tor Olav Naalsund. Du vil bli delt inn i en guidegruppe med deltagere på samme nivå og turfart, så uansett nivå vil du få gått turer som passer deg enten du vil ha en roligere tur, eller at vær og føre gjør det mulig med et mer krevende toppstøt. Båten, fjorden, fjellene, guidene og deltagerne vi vil skape en helt unik atmosfære.

Vi bor om bord på Christian Radich hele turen, og reiser til og fra toppturer med tender-båt og evt transport på land. Foto: Martin Olsson

Etter endt skitur går du om bord i Christian Radich, og skuta setter kursen mot neste turmål om planen er å forflytte seg – slikt er derimot litt avhengig av hva kapteinen og guidene planlegger. Hver kveld serveres det middag om bord i båten fra Radich sine dyktige kokker og mannskap, du kan sitte på dekk og nyte de spektaktulære Lyngsalpene fra sjøen. Rause, gode måltider serveres om bord, og du kan glede deg til ferskt, skipsbakt brød til frokost hver dag. Merk at det er god plass til allergier og diettvalg – du får mat av høy kvalitet også om du ikke spiser kjøtt og fisk eller gluten og laktose.

Dette blir et minne for livet!

Informasjon fra: https://www.friflyttur.no/turer/lyngen-2-ski-seil-tokt-med-radich-i-2020