01. – 07. august 2025

Tall Ships Races er seilregatta med seilskip fra hele verden. Det arrangeres forskjellige steder og i 2025 starter det hele i Le Havre, Frankrike. Første regatta går til Dunkirk og neste går til Aberdeen i Skottland. På etappen fra Aberdeen  arrangeres det først en regatta, den avsluttes sånn halvveis, og resten av etappen seiler vi Cruise in Company. Cruise in Company er samseiling uten konkurranse, man gjør kanskje et stopp underveis og har god tid. Siste og avsluttende regatta går fra Kristiansand til Esbjerg. Alle seilasene er av forskjellig varighet.

Regatta er spennende, og vi har fullt fokus på seilføringen. Det gjør ingenting om du ikke har seilerfaring, all opplæring gis om bord av vårt faste mannskap. Det er vel så viktig å få nye venner og utfordre seg selv med nye fantastiske opplevelser! Halvparten av medseilerne må være mellom 15 og 25 år ifølge reglene, Du sjekker inn dagen før avreise og du bor om bord døgnet etter vi går til kai for virkelig å kjenne på atmosfæren blant skutene og publikum i havn.

Forleng turen med seilasen hjem til Arendal. Les mer

Stipend fra Christiania Seilskuteklubb:

Christiania Seilskuteklubb støtter ungdom som ønsker å være medseiler under Tall Ships Races, men som ikke har tilstrekkelige midler for å få drømmen oppfylt. Søknad sendes: postmaster@radich.no med kopi til sven-her@online.no. I søknaden kan du skrive hvorfor du ønsker å være med på Tall Ships Races og hvor mye midler du søker om. I etterkant må du sende oss en historie om toktet du var med på.

OPPMØTE

AVGANG Kristiansand

01. august 2025 kl. 15:00

02. august 2025

ANKOMST Esbjerg

06. august 2025

du bor om bord til 07. august kl. 09:00

INKLUDERT
Helpensjon
PRIS

Voksne: NOK 11.550

Ungdom, 15 – 25 år: NOK 9.240

Aldersgrense på Tall Ships Races er 15 år. Ta alltid med pass eller nasjonalt ID-kort selv på turer mellom norske havner. Pakkeliste.

Å være på tur med Christian Radich er en annerledes ferie med opplevelser utenom det vanlige. Vi reiser sakte og kommer tett på havet og naturen. Du mønstrer på som mannskap, vi kaller det medseiler, og du tar del i arbeidet om bord, det er en del av opplevelsen. Du kan styre skuta, og du kan jobbe med seilene i riggen om du vil utfordre deg litt ekstra. Alt skjer under kyndig veiledning av vårt mannskap.

Når man er om bord på skuta, sover man på banjer, det er en stor sovesal. På banjer sover man enten i faste køyer eller hengekøyer.

Når du mønstrer om bord, blir du tildelt et av tre vaktlag:
12 – 16 / 24 – 04
04 – 08 / 16 – 20
08 – 12 / 20 – 24

Det vil bli gitt nødvendig opplæring i de forskjellige sjøvaktene, sikkerhet og riggtrening kort tid etter ankomst om bord. Etter avgang fra havn er mannskapet om bord avhengig av hjelp fra medseilere for å sette seil, gjøre seilmanøver og generelt få skuta fremover. Jo flere som entrer riggen for å jobbe med seil, jo mer vil skuta kunne seile.
Det er en magisk opplevelse og spektakulært syn når motoren slås av og skuta går for fulle seil.

Det er også behov for folk på dekk til å dra i tau og gjøre annet arbeid for å kunne sette seil. Ønsker du ikke å entre riggen er det bare å si ifra til en av vaktlederne, men det anbefales å prøve. Vi gjør oppmerksom på at man ikke kan endre rigger hvis man bruker medisiner med rød trekant (f.eks. sjøsykemedisiner)

Maten om bord

Det serveres god og næringsrik mat om bord. Maten lages av våre eminente kokker. Når skipet er i sjøen, gjelder følgende tidspunkt:

0730: Frokost

1200: Lunsj

1730: Middag

Kveldsmat serveres etter behov på nattvaktene

Husk å gi beskjed om allergier ved bestilling, i god tid før toktet. Trenger du spesialkost, kan du bestille det sammen med seilasen, husk å spesifisere hva slags spesialkost.

Eksempler på arbeidsoppgaver om bord som medseiler:

Utkikk
Man står på bakken (helt forut på skuta) og melder om alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskapet, vrakrester, hvaler eller alt annet flytende godt. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover til rormann.
Rormann
Man står til rors og styrer skipet under den faste besetningens veiledning.
Brann- og sikkerhetsrunder
Sikkerhetsvakten patruljerer skuta hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.
Byssevakt
En fra hvert vaktlag blir tildelt pantryvakt, der man hjelper til med oppvask og oppskvær etter måltidene.
Andre oppgaver
Når medseiler ikke er tildelt en av sjøvaktene eller byssevakt, deltar man i seilmanøver, alminnelig vedlikehold, vask og pussing eller deltar i undervisning i seilteori e.l.

Under dine frivakter kan du slappe av med en god bok, fotografere eller prate med dine medseilere over en god kopp kaffe.  Du kan også hjelpe til med den vakten som er på.

Det viktigste å huske på når du pakker er vanntett og vindtett. Selv om det er sommer, kan det være kaldt til sjøs, spesielt på nattevakter. Her er en liste over det vi anbefaler:

  • Pass
  • Lett / tynn sovepose
  • Varmt og vanntett tøy
  • Lue
  • Vanter
  • Toalettsaker
  • Solkrem
  • Solbriller
  • Sko med gode gummisåler eller støvler
  • Håndkle
  • Personlige medisiner
  • Mobillader
  • Liten tursekk
  • Klær som tåler flekker
  • Pakk i en bag som passer inn i ditt skap. Skapet rommer 120 liter
  • En liten lås til skapet ditt hvis du ønsker dette (kan også kjøpes om bord)

Kiosken om bord

I kiosken kan du få kjøpt snacks, sjokoladevarer, mineralvann, toalettartikler og suvenirer.

Vaskemuligheter

Det er dessverre ikke vaskemuligheter for tøyvask om bord. Ved tokt over en ukes varighet, kontakter du sersjanten for tilgang til vaskemaskin.

Mobiltelefon og strøm

Mobiltelefonen har ingen dekning når vi er i åpen sjø. Skulle det oppstå en situasjon hvor kontakt med land er nødvendig, er skuta og kontoret behjelpelige. Vi har 220 V strømforsyning.

Sjøsyke og rusmidler

Husk å gi beskjed til sersjant og vaktleder om bord dersom du bruker sjøsyketabletter eller sjøsykeplaster (vi anbefaler plaster som fås på resept). Ved bruk av sjøsykemedikamenter kan du ikke delta i riggklatring en viss tid etter inntak. I sjøen har vi «tørr» skute dvs. alkoholforbud. Vi har 0-toleranse for alkoholbruk for medseilere under 18 år, også i utenlandske havner.

 

Reise til og fra Kristiansand: Hit kommer man med tog, buss eller fly. Kjevik Lufthavn er 16 km utenfor byen, les mer.

Buss og tog: Vy | Tog | Buss | Taxi | Bestill din reise på vy.no

Reise til og fra Esbjerg: Esbjerg Lufthavn er ca 20 minutter fra sentrum. Les mer 

Billund Lufthavn er ca 55 minutter fra Esbjerg. Les mer

Tall Ships Races Kristiansand: Les mer 

Tall Ships Races Esbjerg: Les mer