Jubileumstokt langs norskekysten i 2017

Christian Radich fyller 80 år og dette feirer vi med Norges-seilas, som vi gjorde for 5 år siden! Dette gleder vi oss veldig til, kysten vår er vakker og vi planlegger også denne gangen å runde Nordkapp. Norgestoktene starter i Stavanger 30. juni, første toktet går til Tromsø. Deretter kan du bli med på tokt fra 3 – 9 dager langs kysten vår, samt et tokt fra Ålesund til Shetland og tilbake til Haugesund, 1 – 10. august.

 

Her kan du lese mer om alle de forskjellige toktene i sommer:

 

IMG0002 Den Helder – Stavanger: 25- 29/6
Våre medseilere blir med på ”Sail-out” når alle skutene forlater Den Helder. Christian Radich setter kursen nordover mot Stavanger og jubileumstoktene langs norskekysten. Vi håper på gode vinder over Nordsjøen slik at vi får seilt mest mulig. Vi har beregnet god tid på seilasen og vi planlegger et stopp på Jæren i den hyggelige kystbygden Sirevåg som blant annet har en av landets største fiskerihavner.

 

 

Pris: kr 4900,- p.p.

Ungdom 12 – 25 år: 10 % rabatt

Trykk her for bestilling.

 

img_9764Stavanger-Tromsø: 30/6-7/7utsolgt!
Fra flotte Stavanger går vi nordover, på sommerens lengste etappe mot Tromsø. Det betyr mye seiling dersom vinden er med oss, og det er den ofte om sommeren. Underveis får vi oppleve hvor variert Norges kystlinje kan arte seg. Vestlandets kyst er ofte bratt, med fjorder, øyer, sund og fjell. Lenger nord møter vi hundretusener av øyer, fra Nord-Trøndelag, gjennom den enestående Helgelandskysten og opp mot Vestfjorden.

Her overtar den bratte Lofotryggen som skjærer seg ut mot Norskehavet.  Her oppe er det mye tidevann, og strømmene er sterke. De er viktige for kapteinens valg av rute. Kanskje går vi ut og ser Lofoten fra utsiden, eller vi kan velge å gå gjennom et av de trange sundene dersom strømmen er med oss. Etter Lofoten møtes vi av Vesterålen, Andøya og vakre, ville Senja, før vi ender i Tromsø, byen som kalles Nordens Paris. Vi har tid til å gjøre noen stopp underveis, og mulighetene er mange.

Pris: kr 8900,- p.p.

Ungdom 12 – 25 år: 10 % rabatt

Trykk her for bestilling.

img_9634Tromsø-Hammerfest via Nordkapp: 8-11/7 – utsolgt!
Områdene nord for Tromsø tiltrekker tusener turister hvert år. Naturen ser ofte dramatiske ut, men byr også på lange, innbydende sandstrender. Avstand mellom sjø og is er ofte kort, isbreene går flere steder langt ned mot kysten. Lenger nord er landskapet mer nakent, vi ser fiskevær som klamrer seg fast, beskyttet mot vinterens stormer. Men om sommeren er det lite vind, og småstedene kappes om å tiltrekke seg de mange tilreisende.

Vi seiler rundt Magerøya og opplever selveste Nordkapp og Knivskjellodden, Norges nordligste punkt. Og du er om bord på verdens vakreste fullrigger på hennes 80 års jubileumstokt! Hammerfest pleier å arrangere Hammerfestdagan på denne tiden, med forskjellige aktiviteter. Byen har fått ett kraftig økonomisk oppsving etter at det ble funnet olje og gass her oppe.

Pris kr 3200,- p.p.

Ungdom 12 – 25 år: 10 % rabatt

Trykk her for bestilling.

trollfjorden-kompHammerfest-Svolvær: 12-18/7
På kartet ser man at ruten er skissert med mange svinger ut og inn. Det betyr at vi ønsker å utforske kysten, både utaskjærs og innaskjærs og at vi har god tid på denne etappen. Vi kommer til å gå til kai på mindre plasser, der er gjestfriheten alltid slående, og vi får oppleve lokal kultur på sitt aller beste.   Som alltid vet vi ikke hvor vi går, været avgjør det meste. Men blant stedene vi kommer til å se er nok Senja, Andøya, Vesterålen og Lofotens ytterside, med de berømte sandstrendene.  Vi passerer også landets beste område for hvalsafari, og er vi heldige, ser vi disse enorme dyrene tett opp mot skutesiden. På vår vei mot Svolvær går vi gjerne innom Trollfjorden. Lofoten opplever vi fra havet, det er enda bedre enn fra land. På havet kan vi uforstyrret oppleve flere av landets flotteste turistattraksjoner. Og husk at lyset inviterer oss til å være våkne hele døgnet.

Pris kr 7700,- p.p.

Ungdom 12 – 25 år: 10 % rabatt

Trykk her for bestilling.

img_8312Svolvær-Bodø: 19-24/7
Lofoten, Vestfjorden og Vesterålen er blant våre viktigste turistmagneter. Vi har god tid på de fem dagene vi har til rådighet. Turen går inn blant øyene, i de strømfylte sundene, vi ser fiskevær, hvite sandstrender og fjell på mer enn 1000 moh. Dette blir en lang, lang rekke av severdigheter blandet med seiling og hygge. Skal vi fiske, blir det kanskje nok til hele skuta? Og hurtigruten treffer vi flere ganger underveis, kanskje også i Trollfjorden, hvis vi er heldige. For Trollfjorden vil vi gjerne innom også på dette toktet, så unik er den. Eller skal vi seile inn mot Tysfjord og beskue Stetind, Norges nasjonalfjell? Det er så mye som frister, som Henningsvær, Værøy og Røst.

Vi gjør sikkert strandhugg et sted. Kapteinen vil fortelle deg hvilken rute som blir den beste, vær og vind tatt i betraktning. På denne etappen står kanskje de mest kjente attraksjonene tettest. Men kombiner gjerne etappen med en annen, både Helgeland og Nordkapp er også store opplevelser.

Pris: kr 7500,- p.p.

Ungdom 12 – 25 år: 10 % rabatt

Trykk her for bestilling.

bertrs3jjBodø-Ålesund: 25-31/7
Nå skal vi seile langs den mest betagende kystlinjen vi har, Helgelandskysten.
Vel er Lofoten flott med sine høye fjell. Men Helgelands fjell er også høye, som Dønnmannen, Lovund, Rødøyløva og De Syv Søstre. Blant disse majestetiske fjellene, er et hav av mindre øyer med tidligere fiskevær, som gradvis ble fraflyttet. Nå har fiskeoppdrett overtatt som den viktigste næringsveien, og mange mindre fiskevær er restaurert og tatt i bruk til boliger og til turisme.
Øyene strekker seg langt til havs og langt der ute stiger Træna opp av havet, fiskeværet med røtter fra oldtiden, nesten 9000 år tilbake. Over alt er det et enestående fugleliv. På fastlandet ser vi Svartisen blant høye tinder.

Vi planlegger oppankring i Holandsfjorden, derfra er det under en times lett fottur til Engabreen, en arm av selveste Svartisen, som er Norges nest største isbre. Du kommer til å bli forelsket i dette området. Seilasen videre mot Ålesund går over Folla og passerer Frøya, øysamfunnet som er blitt et viktig sentrum for produksjon av laks.

Pris: kr 7700,- p.p.

Ungdom 12 – 25 år: 10 % rabatt

Toktene Bodø – Ålesund og Shetland til Haugesund kan kombineres til en spesialpris inkludert opphold om bord i havnene.

Trykk her for bestilling.

IMG0001Ålesund-Shetland-Haugesund: 1-10/8
Bli med på seiltokt i vesterled! For over tusen år siden seilte vikingene i vesterled, til Shetland, Orknøyene og Hebridene. Det går mange rykter om deres brutale fremferd, og de fleste er nok ganske så overdrevne. Vikingene hadde utferdstrang, og de var datidens handelsreisende. De fleste hadde bare gode hensikter, og de satte positive spor etter seg. Dette er nok grunnen til at nordmenn den dag i dag er så velkomne. Vi skal besøke Lerwick på Shetland, en by med små butikker, restauranter og barer. Gjestfriheten er stor, og vi gleder oss til et gjensyn.

Kursen mot hjemlandet setter vi til Haugesund, vi seiler forbi Orknøyene, og har vi tid, går vi i land også her. I Kirkwall ser vi mange norske navn, den kjente katedralen heter St. Magnus Cathedral. Den naturlige havnen Scapa Flow er kjent fra dramatiske hendelser fra både 1. og 2. verdenskrig. I Haugesund arrangeres den årlige «Sildajazz’en», en med høy stemning og 50 000 besøkende. Vi vil forhandle med arrangørene om gode betingelser for de av våre medseilere som ønsker en ekstra opplevelse på land.

Pris: kr 9900,- pr. person

Ungdom 12 – 25 år: 10 % rabatt
Trykk her for bestilling.

CIMG1065Haugesund – Oslo: 13 – 17/8
I Haugesund går vi om bord til sommerens siste tokt. Nå skal skuta hjemover etter en minnerik sommer langs vår vakre og varierte kyst. Først skal vi på hyggetur til Skudeneshavn. Vi serverer reker og skuta går for motor langs kysten. Det vil også være flere passasjerer om bord og god stemning. I Skudeneshavn vil vi ligge til neste dag. Mens skuta drar på fjordtur med byens befolkning, vil våre medseilere få omvisning i den sjarmerende seilskutebyen, som for øvrig feirer 160 års jubileum.

Seilasen videre mot Oslo går i ekte seilskutefarvann med rik historie. Tenk bare på kapertiden, da nordmenn med loven i hånd kapret fiendtlige skip og solgte de, med lasten de hadde. Inntekten gjorde mange lokale kapereiere til mangemillionærer i dagens penger. Lostjenesten vår startet med at lokalbefolkningen speidet etter seilskuter og ga de råd om hvor de kunne seile. Det ga de penger nok til å starte som redere selv, og bidro til at landet ble en dominerende seilskutenasjon på 1800 tallet.

Kanskje tar vi turen over til Skagen, eller hjem via Koster? Men mest av alt skal vi seile.

Pris: kr 5900,- p.p.

Ungdom 12 – 25 år: 10 % rabatt

Trykk her for bestilling.

Alle kan seile med Christian Radich, og det kreves ingen forkunnskaper om seiling for å bli med på tokt. En viktig del av opplevelsen for alle medseilerne er at skuta seiler mest mulig. Alle må bidra i arbeidet om bord og være aktive på sine vakter. På stille vakter bruker vi ofte tiden til å lære deg om knuter, seil og sjømannskap. Klatring i riggen er frivillig, men for mange et stort høydepunkt. Man sover i hengekøyer eller faste køyer i to komfortable banjere (sovesaler). Skuta har moderne dusjrom/bad og du får god forpleining om bord.

Her kan du laste ned toktkart. Hvis du er nysgjerrig på livet om bord, kan du lese mer om hva du kan forvente på tokt med Christian Radich. Hvis du ikke ønsker å bestille online, kan du laste ned vårt bookingskjema og sende til: postmaster@radich.no. Velger du dette, kommer en avgift på kr 150 i tillegg.