Konfirmasjonsreisen

Gave med mening – opplevelse for livet

Konfirmasjonsreisen er en reisegave til konfirmanten utenom det vanlige! I samarbeid med Fundatum legger vi opp til en ukes reise med innhold, forberedelse og tokt med Christian Radich langs norskekysten. Ungdommen blir kjent med seg selv og andre på samlingen før og under turen med Christian Radich. Det er mye morsommere å reise sammen med andre og få nye venner og impulser!

Dette er en annerledes og spennende tur i trygge omgivelser. Du opplever norsk natur og vil måtte utfordre deg selv som mannskap om bord på den historiske seilskuta Christian Radich. En gruppeleder følger med på hele turen.

Pris kr 9900,- pr person
Fra 22. – 27. juni 2020

Prisen inkluderer to forberedelsesdager i Stavanger og tre dagers tur med Christian Radich

Program:
Oppstart og bli kjent: Stavanger 22. juni
Forberedelesprogram 23. juni
Vi går om bord i Christian Radich om kvelden.
Toktet starter 24. juni og varer i tre dager.
Avsluttes i Bergen 27. juni

Mulighet for å forlenge turen fra Bergen 27. juni – Måløy 01. juli: kr 3300,-p.p.

 

Klokkeslett 22. juni
16.00 Oppmøte i Stavanger, nøyaktig info ved bestilling
16.00 – 22.00 Bli kjent aktiviteter og middag. Overnatting på hotell
23. juni
09.00 Frokost
10.00-12.00 Hvem er jeg? Identitet og verdier.
12.00 Lunsj
13.00-15.00 Personlighet. Hvordan fungerer jeg med andre?
15.00-17.00 Gruppedynamikk og mellommenneskelig kommunikasjon
17.00 Middag
18.00 – 20.00 Sosialt kveldsprogram
20.00 Vi mønstrer på Christian Radich
24. juni
08.00 Frokost
08.00-12.00 Vi blir kjent om bord
12.00 Lunsj
14.00 Avreise fra Stavanger
14.00-17.30 Vaktlag, sikkerhetsgjennomgang, riggtrening (frivillig)
17.30 Middag
Vi deltar i arbeidet om bord
25. juni
08.00 Skuta legger til ved Rosendal, vi blir med skuta inn Hardangerfjorden og til Odda
Opplæring i livet som medseiler om bord i Christian Radich
11.30-12.30 Lunsj
Opplæring i livet som medseiler om bord i Christian Radich
18.00 Ankomst Odda
18.00 Middag med lokal norsk mat om bord, vi ser oss om i Odda
26. juni
08.00 Avreise Odda
Frokost og sjømannskap
11.30-12.30 Lunsj
Sjømannskap
17.30 Middag
Nye opplevelser om bord og underveis
27.juni
09.00 Frokost og ankomst Bergen – takk for en flott tur

Christian Radich samarbeider med Fundatum på flere prosjekt, blant annet Windjammer (www.windjammer.no)- Fundatum er en ideell stiftelse som jobber med å utvikle unge mennesker, deres engasjement og bevissthet rundt egne valg. Vi liker å stille våre deltakere store spørsmål som:

  • Hvem er du?
  • Hva brenner du for?
  • Hvem ønsker du å være?

Vi tror at den beste måten å besvare slike spørsmål på er å diskutere og dele tanker sammen med andre og vi jobber med å lage trygge grupper som stoler på hverandre og dermed tør å dele tankene sine friere. Trygge grupper har det også gøy sammen, så vi er opptatt av at det er gøy å være med på programmene våre.

I flere av våre programmer bruker vi klassiske perspektiver som filosofi, historie og litteratur som bakteppe for å svare på livets større spørsmål. Vi tror det er mye spennende å hente ved å se tilbake til de store tenkerne, forfatterne og kunstnerne. Sånn sett er det litt klassisk dannelse i våre programmer også, selv om den virkelige dannelsen nok ligger i å få deltakerne til å se inn i seg selv og reflektere over sin egen historie og eget liv

Våre kursledere har mange års erfaring i å jobbe med unge mennesker og få dem til å reflektere over eget liv, ønsker og drømmer. Vi får svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne på kursene våre.

Les mer om Fundatum

I løpet av toktet løser vi praktiske oppgaver, utfordrer oss selv, opplever nye kulturer og samarbeider med andre mennesker i samme situasjon. Vi blir bedre på det vi allerede kan, og står opp og takler motgang sammen. Gruppeleder gir feedback og støtter både individuelt og som egen gruppe om bord. Lederen blir også med på toktet fra Bergen – Måløy for de som ønsker å fortsette turen.

 

Du kalles medseiler, fordi du blir med på arbeidet om bord. Det kreves ingen forkunnskaper om seiling for å bli med den imponerende skuta på tokt. Hvor mye vi seiler på hvert tokt er avhengig av vær og vind. Hvis vindene ikke går vår vei, må vi gå for motor.

 

 

Jo flere som jobber med seilene i riggen, jo mer vil skuta kunne seile. Det er en god følelse og et flott syn når motoren slås av og skuta går for fulle seil. Det trengs også folk på dekk, til å dra i tau. Ønsker du ikke å entre riggen, sier du fra til vaktleder. På stille vakter bruker vi ofte tiden til å lære deg om knuter, seil og sjømannskap.

 

Her er eksempler på oppgaver du kan ha om bord som medseiler:

 

Utkikk: Da er man plassert helt forut, og melder alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskap, vrakrester eller annet flytende gods. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover.

 

Rormann: Da står man til rors og styrer skipet under faste besetningens veiledning. Dette er for mange et stort høydepunkt.

 

Brann- og sikkerhetsvakt: Sikkerhetsvakten patruljerer hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.

 

Byssevakt: En fra hver vakt får pantry vakt der de hjelper til med oppvask og opp skvær etter måltidene.

 

Andre oppgaver: Når medseiler ikke er tildelt en spesiell vakttjeneste, må man delta i seilmanøver, alminnelig vedlikeholdsarbeid eller hjelpe til med noe vasking eller pussing.

Last ned, og skriv ut ditt personlige gavekort:  Gavekort_Konfirmasjon