Foto: Geir Røsset

Sandefjord er det perfekte utgangspunktet for en helgetur med vennegjengen eller et romantisk avbrekk fra hverdagen. Unn dere en smaksopplevelse med rom for gode samtaler rundt bordet, nyt solnedgangen fra en av de bynære toppturene, finn skatter i lokale nisjebutikker eller lær mer om byens historie som hvalfangstby.

Oppe på Midtåsen kan du nyte utsikten oppleve den tidligere prakteiendommen til den kjente skipsrederen Anders Jahre. Her kan du vandre mellom skulpturer, gamle eiketrær og vakre planter. På Midtåsen ligger også en egen paviljong og skulpturpark hvor 16 av Knut Steens verker er samlet. Tolv marmorskupturer er plassert inne i paviljongen, mens fire bronseskulpurer er plassert rundt i landskapet. Skulpturene i samspill med naturens panorama, glass og betong innbyr til en spesiell opplevelse. Herfra drar du full av nye inntrykk og inspirasjon.
Byens mange sjarmerende store og små gallerier viser en rekke varierte verk året gjennom. En kunstvandring i selve bybildet, hvor Hvalfangstmonumentet av Knut Steen troner øverst blant en mengde skulpturer, inviterer til fantasifull vandring. Spredt rundt i byen kan du se Art for all in the world – prosjektet der syv kunstnere fra alle verdenshjørner malte ti vegger i sentrum i alle regnbuens farger.
Ønsker du å ta et dypdykk i Sandefjords historie som hvalfangstby er Hvalfangstmuseet vel verdt et besøk. Museet er Europas eneste spesialmuseum på området hval og hvalfangsthistorie.

Les mer om Sandefjord

Reise til og fra Sandefjord