Lurer du på noe?Vi har listet opp spørsmål som ofte blir stilt!

Hva vil det si å være en medseiler?

Du kalles medseiler, fordi du blir med på arbeidet om bord. Å være medseiler om bord på Radich er en positiv utfordring for kropp og sjel. Det kreves ingen forkunnskaper om seiling for å bli med på tokt.

Du går dine vakter om bord, og det å være på vakt når stjernene står høyt på himmelen over deg, er uforglemmelig.

Jo flere som jobber med seilene i riggen, jo mer vil skuta kunne seile. Det er en god følelse og et flott syn når motoren slås av og skuta går for fulle seil. Ønsker du ikke å entre riggen, sier du ifra til vaktleder. På stille vakter bruker vi ofte tiden til å lære deg om knuter, seil og sjømannskap

Du blir med på ett av tre vaktlag som jobber 4 timer og har 8 timers fri dag og natt.  Som medseiler blir man delt inn i følgende vakter: 4-8, 8-12 og 12-4 gjennom døgnet.

Under dine frivakter kan du slappe av med en god bok, fotografere eller prate med dine medseilere over en god kopp kaffe.

Her er eksempler på oppgaver du kan ha om bord som medseiler:

Utkikk: Da er man plassert helt forut, og melder alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskap, vrakrester eller annet flytende gods. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover.

Rormann: da står man til rors og styrer skipet under faste besetningens veiledning. Dette er for mange et stort høydepunkt.

Brann- og sikkerhetsvakt: Sikkerhetsvakten patruljerer hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.

Byssevakt: En eller to medseilere fra hver vakt kan på enkelte tokt bli stasjoner på byssa eller i pantry for en dag for å hjelpe kokken med måltidene.

Andre oppgaver: Når medseiler ikke er tildelt en spesiell vakttjeneste, må man delta i seilmanøver, alminnelig vedlikeholdsarbeid eller hjelpe til med noe vasking eller pussing.

Føler du at det er lite å gjøre under din vakt, snakk med mannskapet så kan de gi deg arbeidsoppgaver.

Hva er aldersgrensen om bord?

Ungdom fra 12 år kan være med på tokt, sammen med foresatte. Grensen for å reise alene og/ eller delta på regattaer er 15 år.  På Atlanterhavstoktene er nedre aldersgrense 15 år i følge med foresatte og 18 år om du seiler alene.

Norsk ungdom under 26 år kan søke NSTA stipend på regattaetappene. Se www.nsta.no.

Mange godt voksne er også med. Er du over 70 år, må vi få en forhåndsuttalelse fra din lege. Vi har ingen øvre aldersgrense, men du må være frisk nok til å kunne delta i arbeidet om bord.

 

Når er innsjekking?

Innsjekking er 2 timer før avgang, dersom det ikke er gitt annen informasjon.

 

Hvor mange medseilere kan det være om bord?

Christian Radich kan ha inntil 80 medseilere om bord. Alle sover i hengekøyer eller faste køyer i to komfortable, luftkondisjonerte banjere (b sovesaler). Skuta har moderne dusjrom/bad.

Kan vi være om bord hvis vi har bestilt natt før/ og eller etter tokt hvis det er arrangement på båten?

Vi anbefaler at medseilerne er på land under arrangement ved kai.  På noen fjordturer tilbys medseilerne å være med, og de betaler da for serveringen. Opplysninger om arrangement og fjordturer gis før avreise.

Man kan være om bord, men man må da betale ekstra for maten som blir servert under arrangementet.

Hva bør jeg ha med om bord?

Du trenger ikke spesialklær eller annet utstyr for å bli med. Vanlig fritidstøy tilpasset vær og temperatur holder lenge. Du må ha med deg sovepose, varmt og vanntett tøy, lue, vanter, toalettsaker, solkrem, sko med gummisåler, håndkle, samt pass. Gummistøvler kan være godt å ha med. Velg klær som tåler oljeflekker. Vi anbefaler at du pakker i myk bag uten hjul.

 

 

 

Når serveres det måltider om bord?

0730: frokost

12:00 lunsj

17:30 middag

Kveldsmat serveres etter behov (på nattevaktene)

 

Hva er reglene under dekk?

  1. Mange bor sammen. Ta hensyn og respekter hverandre da blir det god stemning.
  2. Er du ikke på vakt – vær rolig på banjer.
  3. Sersjanten er medseilernes nærmeste kontaktperson når det gjelder banjer og livet under dekk. Har du noen spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt.
  4. Legg dine eiendeler i tildelt skap. Det blir mye hyggeligere hvis alle rydder, og har det fint rundt seg. Dette har også med sikkerhet å gjøre.
  5. Når du skal på vakt, vært stille og vis hensyn. Husk at andre sover, og gjerne vil sove videre.
  6. Vær varsom med bruk av lys når andre forsøker å sove. I sjøen vil lyset bli slukket kl 22.00, i havn kl 23.00
  7. Det er ikke tillatt på røyke på banjeren eller under dekk for øvrig. Vis hensyn når du røyker på dekk også.
  8. Selv om vi har nok vann, ber vi deg ikke sløs med ferskvannet. Vi har begrensede beholdninger om bord.

 

Får jeg noen informasjon før avreise?

Du får en e-post av oss på den adressen du har oppgitt ca 14- 7 dager før avreise med siste oppdaterte informasjon.

Hvor finner jeg skuta i havn?

Vi sender ut en e-post til oppgitt adresse ca 14 – 7 dager før avreise. Du finner også denne informasjonen på vår nettside, link:

Hvor mye seiler vi?

Målet er å seile så mye som mulig på hvert tokt, men når mangel på vind ikke gjør det mulig å seile, vil skuta gå for motor. Dette varierer fra tokt til tokt og er umulig å anslå på forhånd.

 

Hvordan betaler jeg?

Bestiller du på www.radich.no betaler du reisen med en gang. Sender du inn bestillingsskjema, tilkommer det et administrasjonsgebyr på kr 150,-. Da forfaller et depositum på 25% av reisens pris i første omgang. Ved betaling av depositumet er du sikret plass om bord. Hele reisen må være betalt 30 dager før avgang.
Husk å benytte eventuelt KID nummer ved betaling.

 

Hva skjer hvis jeg avbestiller?

Mer enn 60 dager før avgang: Administrasjonsgebyr kr 150
15-59 dager før avgang:  50 % av reisekostnadene
Mindre enn 15 dager før avgang: Full pris

 

Har du andre spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med oss: postmaster@radich.no