Hei alle sammen!

Vi hadde et fint stopp i Samana bukten på den Dominikanske Republikk. Her var gjestfriheten stor og ting uformelt. I motsetning til andre karibiske øyer gikk innklarering lekende lett. Medseilere og mannskap fikk noen fine dager i tropisk landskap på land og hvalsafari på sjøen. På vei ut av bukten møtte vi flere hvaler og forsøkte å blande oss med de lokale hvalsafaribåtene, noe som overhode ikke var populært. Siste møte med den Dominikanske republikk ble derfor litt kjefting fra de lokale guidene.

På lørdag fikk vi endelig seilt litt, ikke i riktig retning men det var ikke så nøye. Det å ta seg fra Havana mot «leeward islands» som er øygruppen St. Martin tilhører er en kjedsom affære. Nesten hele året blåser det østavind og motstrømmen varier fra 0,5-1,5 knop. Det blir derfor en del maskinbruk. Dagene når vi går for maskin brukes til forskjellige maritime leksjoner og skipsvedlikehold men gir også mye tid til å slappe av og nyte sjøluften eller ta seg et forfriskende bad i bassenget vi har på dekk.

Tømmermann Sverre inspiserer dekk

Tirsdag var vi på høyde med de britiske jomfruøyene til å til kai i Road town på Tortola. Der var vi til onsdag hvorpå vi satte kursen mot Guadeloupe.

Kapteinen følger med mot land

Fiskesnøret har også vært ute. Her ser dere Even med lørdagens fangt, en flott Dorado! Byssa gjorde som vanlig en fantastisk jobb med å tilberede den.

Etter to fine dager i Road Town på Tortola BVI har vi nå satt seil og seiler så høyt vi kan mot vinden. Grunnet østlig vind klarer vi ikke helt og stå opp mot den lille øyen som tilhører Guadeloupe, men vi planlegger en vending i kveld som forhåpentligvis vil ta oss noe nærmere.

Vi planlegger å gå inn til Les Saints lørdag morgen så vi har fortsatt veldig god tid til å seile. Det hadde vært gøy om vi kunne berge seilene like ved øya. Seiling har vært etterlengtet på turen, vi har hatt samme mannskap og medseilere helt siden Havana og det har blitt mange hundre nautiske mil for maskin.

Vi gleder oss til videre seilas!

Hilsen 1.Styrmann Daniel Ingebretsen

About Author

client-photo-1
ida