Oppmøte:       

På ordinære fjordturer vil oppmøte være kl 12:00, og vi avslutter rundt kl 23:00.

Vi ønsker at frivillige på fjordturer skal delta på 1-2 fjordturer totalt i løpet av sommeren.

Informasjon om arbeidsoppgavene:

«Det daglige».. med det menes rengjøring av skipets ganger, toalett/bad, bestikk, salongen, resepsjonen, banjere vaskes om disse er blitt brukt dagen før.

Vaskeriet: skipets fellesvask, håndkleder, kokketøy, kluter og køyeklær vaskes, tørkes og brettes, legges på plass i skap og skuffer.

Henting av varer på «skuret.

Bæring av varer, vin, ølfat, mineralvann og matvarer osv.

Klargjøring til fjordtur, her pusses det bestikk, glass, vask av tallerkener og fat, dette bæres opp på dekk.

Border hentes fram, dukes, dekkes på med tallerkener, bestikk, servietter etc.

Baren rigges, tappetårn, bord settes opp og dukes. Sørge for at vi har nokk av ølglass, vinglass, kaffekopper, sukkerbiter, t-skjer, kaffestasjon klargjøres.

Vin, kald drikke bæres opp fra provianten rett før gjestene kommer.

«Tre kaffe» settes på, rene kaffekopper .Det dekkes opp til middag til besetningen, middag serveres normalt etter avgang, sørger for på bakking og av bakking av middag, fylle på med drikke, mat underveis, vaske opp i messa. Vaske dørker.

Sørge for kaffe, kaffekopper til måltidene i messa, før avgang traktes kaffe til bestikke, kanner og kopper bæres opp til bestikket. (sørg før at det er nok kaffe til mannskapet etter middagen)

 Fjordturen begynner:  

Vi har lov til å ta om bord opp til 240 gjester, disse skal få den beste service under turen,med så mange gjester om bord er det trangt om plass på dekk, høyt trykk i baren, man må like å jobbe med mennesker, ta på smilet.. og ut i manesjen.

Skjenking av velkomstdrink, åpning av baren.

Nå serveres drikke ved kontantsalg eller på regning, her kan det være svært hektisk, I første omgang blir baren betjent av fast crew, dette fordi man skal være trent personell, få ut drikkevarer så raskt så mulig i et svært høyt tempo, god kunnskap om hva vi serverer i baren og på buffeten.  (vi er selvfølgelig glade for om det er frivillige med barerfaring som kan hjelpe oss, eller det er gjengangere som vi kan lære opp over tid til Bararbeid, men dette kan ikke loves)

Vi hjelper alle til med å sette maten på buffeten sammen med kokkene, rullerer på å rydde tallerkener, glass og bestikk, flasker askebeger etc. fra alle dekk, av og til sitter det gjester også på banjer under fjordturen. Alt av oppvask bæres ned på banjer, vaskes opp.

Slik går det hele kvelden fram til vi kommer til land.

Baren stenger å ryddes ned de siste meterne inn mot kai, gjestene går av.

Oppryddingen gjenstår og resten av oppvasken vaskes.

Dørker vaskes og søppel tømmes.

Det er mye «løping på denne type turer, ting må skje fort. Liker du høyt tempo er dette noe for deg!