I koselige Fredrikstad kan du rusle langs brosteinsgatene i gamlebyen, besøke spennende museer og gi sansene et påfyll i et av de mange galleriene. Og ikke langt unna venter skjærgårdsdrømmen Hvaler, med hundrevis av store og små øyer. Som den største byen i Østfold og Nord-Europas best bevarte festningsby, byr Fredrikstad på en herlig miks av kultur, historie og skikkelig idyll.
Gamlebyen ble bygd etter det «gammelnederlandske befestningssystemet», og her finner du koselige brosteinsgater, nisjebutikker og Skandinavias største modelljernbanesenter.Byen syder av kreativitet og du kan la deg inspirere ved kunstnerkollektivet Bastion 5 eller Østfold kunstsenter. Du kan også besøke Fredrikstad museum eller renessansehagen utenfor «Det gule huset» på Isegran. Like utenfor Fredrikstad venter Hvaler og Ytre Hvaler nasjonalpark. Mer inspirasjon og informasjon finner du på Fredrikstad og Hvalers offisielle nettsted.
Reise til og fra Fredrikstad

 

Fredrikstad er igjen vertsby for The Tall Ships Races 15.-18. juli 2023.

The Tall Ships Races er verdens største skuteregatta og en av de største sportsbegivenheter i verden. 2023 kommer The Tall Ships Races for fjerde gang tilbake til Fredrikstad. Elva og byen skal igjen fylles av de stolte skutene med sine majestetiske rigger og ungdommelige mannskap fra 15. til 18. juli 2023. Velkommen til folkefest i Fredrikstad!

I løpet av fire dager i juli kommer verden til Fredrikstad når elva fylles med skuter. Det blir åpne skuter, konserter, forestillinger, konkurranser, aktiviteter og mye mer! Opplev skutene, bodene, og yrende folkeliv langs elva i Fredrikstad – ved Gamlebyen, på Isegran, langs elvepromenaden og brygga.

Les mer