Christian Radich gir 40 ungdommer en ny start i livet

 

Stiftelsen Christian Radich presenterer årets julegave til ungdommer som trenger en ny kurs i livet. Sammen med sine støttespillere i Windjammer Lauget gir stiftelsen 40 ungdommer et stipend og muligheten til å delta på neste Windjammer tokt som gjennomføres i februar og mars 2020.

 

Er du i alderen 16-25 eller kjenner du noen i denne aldersgruppen som står utenfor utdanning eller arbeid, har du nå muligheten til å søke på stipend for neste Windjammer program. Selve toktet gjennomføres fra 10. februar til 17 mars, fra Las Palmas til Amsterdam. I tillegg kommer samlinger for deltagerne før og etter seilasen.

 

Reisen starter på windjammer.no

 

Gjennom programmet Windjammer har seilskuta Christian Radich det siste året tatt med seg 76 ungdommer som trenger en ny start i livet, ut på tokt. 7 av 10 opplever svært konkrete og positive endringer og har fått en ny start i livet.

 

Fra en Windjammer;

 

–  Windjammer for meg har vært en tur hvor jeg har fått en sjanse til å utvikle meg selv som person. Jeg har vært fysisk og psykisk aktiv hele tiden. Jeg har pushet grenser, følt på en helt annen glede enn det jeg noen gang har gjort før og jeg har fått vennskap som kommer til å vare livet ut. Denne reisen for meg har hjulpet meg så utrolig mye psykisk.

 

Før jeg dro slet jeg en del med sosial angst. Det har for meg vært utrolig vanskelig å komme ut av. Etter jeg satte beina mine på skuta har jeg ikke fått ett eneste angstanfall på hele turen, og har heller ikke hatt det siden jeg kom hjem. Samtidig som det har vært litt krevende å være på Radich, så har jeg vært i trygge hender hele tiden og det var alltid noen jeg kunne snakke med. Jeg føler at jeg nå har ett tydeligere innblikk på hva jeg vil i livet og veien videre. Noen ganger må man bare ta en sjanse. Det gjorde jeg, og det kommer jeg aldri til å angre på. – Iselin, 17 år

 

Søk!
Voyage leader Siri Elvsborg håper folk tar utfordringen til Iselin. -Vi er veldig glade for at vi nå har fått på plass finansiering nok til å dele ut 40 plasser. Bare gå til windjammer.no og send inn en søknad, så kontakter vi deg! Elvsborg forbereder seg nå på sitt fjerde tokt, men før det er det julebord og reunion. -Deltagerne blir venner for livet, så det er hyggelig å få samlet dem igjen. Venneforeningen til Christian Radich har laget og donert bort en pepperkakemodell av skuta til Windjammerne, og det skal knuses og spises, smiler hun.

About Author

client-photo-1
ida