Hei,

Lurer du på hva en tømmermann gjør om bord?

Her kan du se litt hva vår tømmermann, Nikolaj, har arbeidet med om bord:

Hvordan kunne det gå så galt? Jeg så ned på restene av tacoen som ble skylt bort av sjøvannet i rennesteinen på skuta og tenkte det var på tide å komme seg på beina igjen. Da viste det seg at det var mer taco der det kom fra, og den ville også opp.

Vi hadde en fin formiddag da vi omsider skulle legge fra kai i Harlingen. Forventningene lå tungt i lufta både for deltagere og mannskap, og jeg skulle ut på min første virkelige tur på sjøen. Tidligere hadde jeg nøyd meg med å seile innadfjords i Oslofjorden, eller sitte komfortabelt i en sofa på hurtigruta. Nå skulle jeg endelig få se drømmen bli sjøsatt, Windjammer-prosjektet som jeg hadde jobbet med nærmere et år skulle kaste loss.

Det hadde vært en lang ferd allerede. Mange kloke hoder hadde tenkt så smart de kunne om utformingen av programmet, vi hadde brukt mye tid og krefter på å finne finansiering og rekruttere de rette deltagerne. Vi hadde fått fem flotte dager med alle deltagerne før avreise i Oslo, og vi følte vi reiste ned med en gjeng som stolte på hverandre og var klare for å stå i stormen sammen. Den antagelsen skulle snart bli testet helt bokstavelig.

Vi kaster loss
Nå begynner det
tenkte jeg i det de nederlandske havnearbeiderne løsnet på fortøyningene og heiv dem over mot oss. Christian Radich styrte målrettet ut av havna, sola slapp så vidt gjennom det tynne skydekket et par steder, og skuta begynte å vugge varsomt mens vi gikk ut mot den engelske kanal.

Deltagerne var minst like begeistra som meg, og snart var første vaktlag i gang med iver og glød. Windjammerne fikk sine poster på utkikk eller til rors, andre ble sendt på sikkerhetsrunden for å sørge for at alt var som det skulle både over og under dekk. Jeg rusla rundt og prata med folk, alt var fryd og gammen. Etter hvert virket alt stille og rolig, og jeg bestemte meg for å ta en time eller to på øyet. Det hadde vært noen lange dager for å få skuta og opplegget klart før deltagerne kom ned, og jeg ville være klar og være innom noen av vaktlagene i løpet av den kommende natta. På vei opp i køya under dekk tok jeg meg i å lure på om skuta ikke gynget litt mer nå? Joa, kanskje det.

Taco og saltvann
Da jeg våkna noe seinere gynget skuta definitivt ganske bra. Det hadde vært kronglete nok å komme seg ut og ned fra køya når skuta lå i ro, nå måtte jeg virkelig ha fokus og holde meg fast for ikke å gå på trynet. Da jeg bøyde meg ned for å knyte skoene kjente jeg magen si fra om at den ikke var helt fornøyd, det var godt å komme seg opp på dekk og ut i frisk luft. Der var det ikke så mange friske tryner lenger.

Det er ikke til å komme unna, vi fikk et tøft første døgn til sjøs. Bortsett fra tre av deltagerne ble alle etter hvert nødt til å gjøre som meg, knele ved rennesteinen og kaste opp det som var og litt til. De fleste av oss mer enn én gang. Men det skapte et slags nytt bånd mellom oss, du kommer litt tettere på en person du har stått og spydd sammen med. Og det viste seg at Kaptein Fridtjof hadde rett. «Sjøsyke er ikke en sykdom, det er en tilstand. Den er ikke farlig, og den går over. Og så er du kvitt den»

Solbriller og etterretning
Et døgn senere var alt glemt. Sjøen lå ganske rolig og folk gikk rundt i korterma og strålte om kapp med sola. Alt var bare nydelig, og det virket ikke lenger som en fryktelig dårlig idé å tilbringe en måned til sjøs. Men kapteinen visste bedre da han kalte inn til dagsbriefing og gjennomgikk vær etterretningen som han kalte det. «Det kommer til å blåse litt i kveld folkens. Utpå kvelden her blir det stiv kuling, og i natt blir det en periode med storm. Men bølgene kommer ikke til å bli så ille altså». Dette blir tøft tenkte jeg, og lurte på hvor lite søvn jeg kunne klare meg med. Jeg ville være på plass og se at alle hadde det bra gjennom natta, det gjaldt å få seg litt nedetid før stormen var over oss.

Ut i stormen
Da jeg gikk og la meg blåste det solid, men folk var skjerpa og humøret bra. Da jeg våkna og kledde på meg for å ta en avsjekk med av- og påtroppende vaktlag rullet skipet voldsomt og lagde noen nye lyder, men nå hadde magen min det greit. Å komme opp på dekk gjorde mektig inntrykk. Vinden ulte i riggen så du måtte skrike for at personen ved siden av deg skulle høre deg, det var bekmørkt og regndråpene piska mot ansiktet så det svei. Helt nærmest båten var sjøen opplyst og man kunne se det skummende hvite havet herje. Ellers var det bare mørke. Dette er heftig ass.

Vaktlaget 8-12 var litt slitne, men i godt slag. De hadde gjennomført jobben sin mens dagslyset forsvant, nå var det nesten midnatt og de gleda seg til å komme under dekk og opp i en varm køye. Jaggu virka de ikke litt stolte også. Det burde de hvertfall være tenkte jeg.

Nede på banjer, sove- og oppholdsrommet til deltagerne under dekk, dreiv 12-4 laget og gjorde seg klare. De jobbet systematisk og stille for ikke å vekke 4-8 laget som sov. «Ok, alle er klare, alle har alt de trenger?» spurte Åke, den sindige svensken som var frivillig ombord, og ledet laget. Tomler opp, noen stille ja og et og annet smånervøst smil. Dette blir dritbra tenkte jeg, og fulgte etter dem tilbake opp i stormen.

Hilsen Tor Abild, prosessleder i Windjammer prosjektet

Endelig underveis med  første Windjammer tokt

Vi er underveis med første kull windjammere!

I

Harlingen møtte vi en spent og positiv gjeng ungdommer klare til å ta fatt på sin første tur med Christian Radich. Første dagen lå vi langs kai for å la windjammerne bli kjent med skip og rutiner samtidig som vi fikk på plass de siste tingene etter verkstedoppholdet.

Onsdag var det avgangsdag og vi ble møtt med motvind og stampesjø. Vi har snakket litt om sjøsjuke på forhånd og forventningene der ble innfridd for ganske mange. Det taklet windjammerne på en tapper måte, men mange synes nok også det var greit å ankomme Cherbourg på lørdag.

I skrivende stund gjør vi god fart mot  La Coruña på flatt hav og solskinn. I går fikk vi omsider seilvind og benyttet anledningen til å øve stagvendinger. Vinden løyet helt av i løpet av natten og windjammerne fikk seg en tur til værs i måneskinn for å beslå seil.

Nå ser vi frem mot ankomst La Coruña og en spasertur til Santiago de Compostela.

 

Alt godt,

 

Kaptein Fridtjof Jungeling

Foto av Jenny Thanh Tran og Erik Kristiansen

Bursdagsfeiring og forberedelser til verft.

I helgen deltok vi i feiringen av Frederikshavns 200 års købstads-jubilæum. Sammen med Boy Leslie representerte vi Norge i havnen sammen med andre seilskuter fra Danmark og Tyskland.

Lørdag hadde den Norske ambassade i København resepsjon på dekk med gjester fra alle de tre vennskapsbyene Larvik, Bremen og Frederikshavn.

I tillegg har vi hatt åpent skip både lørdag og søndag.

Lørdag kveld deltok vi på festmiddag sammen med Frederikshavns befolkning etterfulgt av konsert i Arena Nord.

Vi tok på oss våre fineste uniformer og har vel sjeldent sett mer presentable ut i en parade.

Samtlige hadde en koselig aften, takk Frederikshavn vi kommer gjerne igjen.

Søndag ettermiddag forlot vi kai til musikken fra det Danske marine orkester med kurs for Harlingen, Nederland.

I Harlingen venter et 5 uker langt verftsopphold. I tillegg til periodisk vedlikehold som å legge nytt bunnstoff, bytte sink, male skutesider osv. skal byssa og mannskaps pantry fornyes. Forre banjer skal få ny dørk, propellakselen skal ut og maskineriet skal overhales.

Mannskapet er i full gang med forberedelser, innredningen på banjer demonteres ledet av våt tømmermann Nikolaj Jorn. Her skal i utgangspunktet alt brukes om igjen, det sparer kostnader og ikke minst miljøet.

Vi stamper oss videre ned mot Harlingen hvor vi alltid blir tatt godt imot av blant andre Arjen Mintjes som er Radich venn og rektor på den Nederlandske skolen.

Harlingen vi sees snart!

Mvh,

Daniel Ingebretsen

Overstyrmann

Hils på medseier Gils!

Han er 15 år, og har spart i flere år for å seile med Christian Radich

Hør historien om hvordan han har spart, samt hvordan det er å være om bord på Christian Radich;

Hei,

Vi er nå på vei mot Harlingen.

På grunn av lite vind så ble racet dessverre avlyst i går.

Racet ble først stoppet i 24 timer. Vi hadde da et fint stopp i Lysefjorden;

Vi stoppet også under Preikestolen. Christian Radich her med Wylde Swan og Gulden Leeuw fra Nederland;

Vi cruiser nå mot Harlingen, og det er god stemning om bord.

Vi ankommer Harlingen i morgen.

6.august setter vi kursen videre mot Warnemünde.

Alt vel om bord,

Mvh,

Christian Radich

 

 

 

Hei,

Christian Radich er nå i Stavanger.

Her skal vi være i helgen, før vi setter kursen mot Harlingen søndag morgen.

Vi hadde noen flotte dager i Esbjerg forrige helg.

Vi deltok blant annet i paraden for seilskutene;

Vi mottok prisen for mest internasjonale crew om bord;

Det var god stemning i byen og flott fyrverkeri på kvelden;

Underveis til Stavanger vartet våre kokker som alltid opp med god mat, noe medseilere satte stor pris på;

Vi er nå i Stavanger, og ser frem til en helg i denne fine byen.

I morgen og søndag ankommer nye medseilere. Vi gleder oss til å treffe dere!

Mvh,

Christian Radich

Hei,

Christian Radich nærmer seg nå Stavanger.

Det er god stemning om bord, og vi opplever blant annet flotte soloppganger;

Opplevelser om bord kan være som mangt, men det å oppleve en soloppgang i vakre omgivelser er balsam for sjela.

I natt har 4-8 vakta hatt ulike arbeidsoppgaver. De har klargjort skuta for ankomst Stavanger.

De har blant annet vasket dekk;

og tatt seg en velfortjent pause;

& pakket seil;

Nå tar dette vaktlaget seg en pause, og lader opp til neste vakt kl 16.00;

I morgen ankommer vi Føresvik. Her skal vi være til torsdag morgen, og så seiler vi videre inn til Stavanger.

Christian Radich vil være i Stavanger frem til søndag formiddag.

Lørdag formiddag er det åpent skip mellom kl 10-12.00.  Velkommen om bord for en titt!

Vi ser frem til videre seilas, og gleder oss til å besøke Stavanger.

Alt vel om bord,

Mvh Christian Radich

1. regatta i årets Tall Ships Race er over og i går var det premieutdeling i Esbjerg. Vi gratulerer Mir med seier og Sørlandet med flott 2. plass i klasse A. Selv er vi stolte over prisen for det skipet som hadde mest internasjonalt Crew, vi hadde medseilere fra 14 nasjonaliteter om bord! I morgen seiler vi nordover mot Stavanger, vi gleder oss til å ønske nye medseilere velkommen om bord.

Foto: Chastine Esvagt

Hei,

Martin og Hege er nye kadetter om bord Christian Radich.

De har sendt en hilsen fra skuta;

Vi setter stor pris på å ha dem om bord.

Christian Radich ønsker alle en fortsatt god sommer!

 

Hei,

Bli kjent med vår kaptein Clas – hør han svare på ulike spørsmål!

På gjensyn, Færøyene

Vi hadde en varierende, men fin seilas fra Stavanger til Færøyene.  Noe disig, men vindstille og oppholdsvær ved ankomst Tórshavn på onsdag.

Tórshavn er hovedstaden og ligger på Streymoy.

Medseilerne og noen fra mannskapet fikk en flott tur til naboøyen Vágar, der de fikk en tidvis luftig og spektakulær spasertur fra Bø til Gásadal, et lite samfunn som frem til ganske nylig var uten veiforbindelse.

Turen fulgte stier i vakkert landskap med fantastisk utsyn til fjord og fjell.

Kvelden tilbragte vi i Tórshavn som har mange hyggelige kafeer og restauranter å by på.

I går morges tok vi avgang  og seiler nå på et riktig flott lavtrykk sydøst for Island. Vi logger nå 6-7 knop for bare stumper og stagseil. Byssa serverte torsk til middag i dag, og det var et riktig festmåltid. Torsken er fisket i farvannene rundt Færøyene og var av ypperste kvalitet.

For riktig å runde av et minnerikt opphold på Færøyene og en flott dag til sjøs, fikk vi ved solnedgang i går kveld besøk av en hel flokk med det vi tror var av arten falsk spekkhogger.

Vi håper å komme tilbake til Færøyene ved en senere anledning. Nå ser vi frem til å besøke Shetland.

 

Alt godt,

 

Kaptein Fridtjof Jungeling med mannskap og medseilere

 

Hei,

Denne uken har vi gjennomført et nytt turkonsept hos Christian Radich.

Dette har vi kalt Walk & Sail, og er en uke med seiling og opplevelser på land.

Søndag kveld seilte vi fra Bergen, og i går kveld ankom vi Stavanger.

Vi startet turen med stopp i Odda.

Her fikk medseilere mulighet til å besøke Trolltunga eller gå opplevelsestur med guide;

Foto: Magasinet Reiselyst

En flott gåtur i fin natur.

På kvelden seilte vi videre til Rosendal;

Vi har hatt fantastisk fint vær hele uken. Norge er et vakkert land, og det blir bare enda vakrere med det været vi har hatt.

I Rosendal fikk medseilere mulighet til å besøke Baroniet eller gå brevandring på Folgefonna;

Foto: Magasinet Reiselyst

Medseilere hadde en fin tur på Folgefonna, og utsikten var helt magisk!

I løpet av uken hadde vi også noen fine soloppganger;

Nest siste dag stoppe vi ved Utsira. Norges nest minste øy, og minste kommunen i Norge i antall.

Her fikk medseilere gå i land, og oppleve denne lille fine øya.

I løpet av uka har medseilere og crew tatt flere fine bilder;

Siste stopp på turen var Preikestolen;

Foto Magasinet Reiselyst

Det var en fornøyd gjeng som hadde en flott tur til Preikestolen.

Med dette været kunne ikke utsikten vært bedre!

En medseiler oppsumerte uken slik;

Spennende, innholdsrikt og morsomt. Flotte folk ombord, nydelig natur og herlige fjellturer. En meget fin kombinasjon!

Takk til alle medseilere som deltok på turen!

I morgen seiler vi videre. Neste tur er Stavanger – Sunderland.

Vi ser frem til å møte nye medseilere, og seile ut på ny tur!

Mvh,

Christian Radich

 

Hei,

Vi har hatt tre flotte dager i Bergen sammen med Sørlandet og Statsraad Lehmkuhl!

Ivrige besøkende under åpent skip og god musikk, mat og stemning på kveldsturene. Staselig syn med masteskog i Bergen og tre av Norges fornemste damer fortøyd langs samme kai linje.

Vi sier takk for denne gang og gleder oss til neste gang vi igjen er samlet. Vi har satt kursen sørover mot Hardangerfjorden og gleder oss til fotturer til fjells og fonn.

 

Alt godt,

 

Kaptein Fridtjof Jungeling og mannskap

Hei,

Mandag formiddag seilte vi fra Oslo mot Bergen.

Før avreise presenterte kapteinen, Fridtjof Jungeling, mannskapet for de nye medseilerne.

Vi var 43 medseilere som satte kursen mot Vestlandet.

Før avreise ble medseilere delt inn i de ulike vaktlagene.

Du blir med på ett av tre vaktlag som jobber 4 timer og har 8 timers fri dag og natt.

Man blir delt inn i følgende vakter:

4-8

8-12

12-4 gjennom døgnet.

Under dine frivakter kan du slappe av med en god bok, fotografere eller prate med dine medseilere over en god kopp kaffe.  Du kan også hjelpe til med den vakten som er på.

Vi måtte også blant annet teste liv redningsvester.

På turen hadde vi  litt motvind, regn og sol men topp stemning blant medseilere;

Under vaktene har medseilere blant annet fått undervisning av mannskapet om bord;

På vei til Bergen hadde vi et stopp i Lysefjorden;

Medeilerne fikk her muligheten til å besøke huset til Ole Bull;

På vei til Bergen møtte vi Statsraad Lehmkuhl og Sørlandet.

Vi skal i helgen delta skutefest. Formålet med samlingen er å rette fokus på de tre norske seilskipene som relevante opplæringsarenaer og flytende kulturminner for Norge.

Det er flere fjordturer man kan melde seg på, samt åpent skip.

Vi håper å se deg om bord!

Foto: Radisson Blue Royal Bergen

Tusen takk til alle medseilere som deltok på turen Oslo – Bergen.

Søndag seiler vi videre mot Stavanger.

Vi ser frem til å treffe medseilere som skal delta på denne turen.

Ha en flott helg!

Mvh,

Christian Radich

 

Windjammer er starten på en ny reise for unge mennesker som søker nye muligheter i livet.

Vi vil ta deg med gjennom et program hvor du får utvikle og utfordre deg selv, oppdage dine egne ressurser og være en måned til sjøs på Christian Radich.

Les mer på; https://windjammer.no/

Hei,

Da er fredagen kommet, og vi har hatt en flott uke i Oslo.

Uken startet med en fin firma tur fra Horten til Oslo.

Vi har også hatt flere fjordturer denne uka med ulike bedrifter.

Tusen takk til alle som har deltatt på turene.

I løpet av uka har også mannskapet blant annet malt blokker;

I dag har vi ny fjordtur med ny bedrift.

Vi ser frem til å møte dere som skal på tur med oss!

Med ønske om en fin fredag, og riktig god helg!

Hilsen oss på Christian Radich

Hei,

Tusen takk til alle som deltok på helgens fjordturer!

Det var veldig hyggelig å møte alle som var om bord, samt vise frem skuta under gårsdagens Havnelangs.

I går ettermiddag seilte vi til Horten.

På veien stoppet vi ved Villa Malla på Filtvet slik at mannskapet kunne ta seg en dukkert;

Det var en flott solnedgang da vi ankom Horten;

Vi er nå på vei tilbake til Oslo, med en bedrift som har leid skuta for firmatur.

Vi gleder oss til turen!

Ha en fin mandag!

Mvh,

Christian Radich

Hei,

Denne uka har vært fylt med vedlikeholdsarbeid, påfylling av proviant og visning av skuta til kunder.

Sommeren har virkelig ankommet hovedstaden, og i følge metrologoene skal godværet fortsette fremover.

Det liker vi svært godt da vi har mange flotte fjordturer den kommende helg og uke.

I går strammet noen av mannskapet riggen;

Og i dag pusser vår tømmermann Sverre skostall;

I morgen har vi Sjørøvertokt og Øl Cruise.

Skal du på Sjørøvertokt husk redningsvest!

Christian Radich vil i sommer ligge på Sukkerbiten ved Operaen.

Slik finner du skuta:

Gå ut på utstikkeren forbi Operaen. Følg  Kirsten Flagstads Plass helt ut til utstikkeren.

Christian Radich vil ligge på ytre del på høyre side av utstikkeren. Stedet er ringet rundt på kartet nedenfor.

 

Vi ser frem til å treffe dere som skal på tur med oss i helgen!

Mvh,

Christian Radich

I går kveld var Christian Radich på Østlandssendingen.

Temaet var at skuta ønsker igjen å bli skoleskip.

Vi lanserer i disse dager et prosjekt som heter «Windjammer»

Windjammer er starten på en ny reise for ungdommer som søker nye muligheter i livet. Vi vil ta deg med gjennom et program hvor du får utvikle og utfordre deg selv, oppdage dine egne ressurser og være en måned til sjøs på Christian Radich.

Les mer om Windjammer her.

 

 

Hei,

Christian Radich er nå i hovedstaden.

Vi ligger ved Sukkerbiten bak Operaen.

Solen skinner fortsatt i hovedstaden.

I dag har mannskapet blant annet skiftet fra vinterseil til regatta seil;

Vi lakker også skuta fin til turene fremover;

Våre eminente kokker forbereder dagens middag;

Søndag 3. juni kl 12.- 16.00 er det havnelangs Oslo.

Skuta ligger ved Skur 38. Det vil bli gode historier, og omvisning på banjer.

Ønsker dere en flott ettermiddag!

Mvh,

Christian Radich

 

Hei,

I helgen har vi hatt hele fire fjordturer.

Turene var fylt med masse sol, god stemning og fint vær.

Lørdag hadde vi to Champagne Cruise.

Gjestene ventet spent i land før de gikk om bord, og ved avgang fikk de servert champagne;

På banjer serverte Moet champagne til smakingen. Samtidig som Dan Lystad hold foredrag om de ulike smakene og champagne.

Gjestene ble delt inn i grupper, og fikk smake på tre ulike champagne typer.

På dekk ble det servert reker til gjestene;

Og det ble solgt drikke i baren av våre flinke ansatte om bord på skuta;

Søndag hadde vi også to flotte fjordturer.

Tusen takk til alle som var på tur med oss i helgen!

Samt takk til Akevittruten for en flott tur!

Nå gleder vi oss til ny uke med nye fjordturer og godt vær i sikte.

Mvh,

Christian Radich

Hei,

Solen skinner i Oslo, og vi er snart klare for en helg fylt med fjordturer og god stemning.

I dag har mannskapet klargjort båten for storinnrykk.

Det planlegges;

Og vaskes og skures;

Vi gleder oss til fjordturene i helgen!

Det er meldt knallfint vær, så alt ligger tilrette for en fin helg i hovedstaden.

Husk at Christian Radich vil i sommer ligge på Sukkerbiten ved Operaen.

Slik finner du skuta:

Gå ut på utstikkeren forbi Operaen. Følg  Kirsten Flagstads Plass helt ut til utstikkeren.

Christian Radich vil ligge på ytre del på høyre side av utstikkeren. Stedet er ringet rundt på kartet nedenfor.

 

Vi ønsker alle en fin helg!

Mvh,

Oss på Christian Radich

Hei,

Lurer du på hvordan det ser ut ombord Christian Radich?

Bli med en tur ombord!

Hei,

I går feiret vi 17.mai.

Sola skinte, og alt lå til rette for en fin nasjonaldag i Oslo.

Vår hovedsponsor Møller Mobility Group hadde sitt årlige arrangement på skuta.

Våre kokker disket som alltid opp god mat til våre gjester.

Skuta var pyntet, og dekket til en fin fin 17.mai feiring.

Vår direktør Vidar Pederstad med kone, tok i mot våre gjester.

Vi takker alle som tok turen, og Møller Mobility Group for å ha arrangementet hos oss.

Ha en fin fredag!

Solfylt hilsen fra Christian Radich

Hei,

 

Da er vi tilbake i Oslo etter tokt til Skagen i forbindelse med Skagen Race 2018.  En hyggelig tur på et smult Skagerrak. Soling og kystsightseeing på seilasen hjem.

Nå er vi i full gang med å klargjøre skipet til nasjonaldagen. Dekkene skures, skipssidene touches opp, messingen pusses og skipet vaskes fra kjølsvin til undermaster.

I mellomtiden har vi eksaminert våre to matroslærlinger, Sander og Henrik.

De har fulgt oss fra Oslo i september i fjor, via Karibien og Cartagena i Colombia, innom Spania, Nederland og fjordene på nordvestlandet før de ankom Oslo for noen ganske få dager siden.

Totalt har karene tilbakelagt 17900 nautiske mil i løpet av læretiden sin, ikke dårlig for en førstereis!

Vi er stolte av å kunngjøre at de i dag bestod fagprøven med glans!

 

Vi synes det er godt å være tilbake i hjemmehavnen vår og gleder oss til å feire 17. mai!

 

 

Alt godt,

Kaptein Fridtjof Jungeling og mannskap.

Hei,

Forrige helg var vi i Skagen.

Vi hadde en topp tur med fine medseilere om bord.

Christian Radich er nå tilbake ved Sukkerbiten i Oslo.

I tradisjon tro holder vår hovedsponsor Møller Mobility Group arrangement hos oss 17.mai.

Vårt mannskap gjør derfor skuta klar for nasjonaldagen.

Det pusses, males og vaskes!

Vi gleder oss til nasjonalfeiringen, og ønsker alle en flott 17.mai uke!

Mvh,

Christian Radich

Hei,

Vi er nå på vei til Skagen.

Christian Radich skal seile tur retur Oslo- Skagen.

Vi skal ikke delta på Skagen Race, men vi følger båtene og vil være fortøyd sentralt i Skagen.

Før avreise gjorde mannskapet skuta klar for avreise.

Det var flere spente medseilere som kom ombord.

De ble tatt godt imot av vår sersjant Troels og forpleiningsassistent Maria.

Før avreise ble medseilere delt inn i vaktlag av serjanten.

Medseilere blir på ett av tre vaktlag som jobber 4 timer, og har 8 timers fri dag og natt. Man blir delt inn i følgende vakter; 4-8, 8-12 og 12-4 gjennom døgnet.

Under frivaktene kan medseilere slappe av, og nyte turen.

.

Mannskapet om bord ble også presentert av vår kaptein Fridtjof.

Vi ser frem til turen, og ønsker alle en fortsatt fin dag!

Mvh,

Christian Radich

Hei,

Bli kjent med vår kaptein Fridtjof – hør hva han svarer på ulike dilemmas!

 

Hei,

Denne uken har vi hatt 2 flotte turer med Fri Flyt og turen Ski&Sail.

Vi har hatt med en fin gjeng medseilere som har stått på ski, kost seg på afterski, og opplevd noe av det vakreste Norge kan tilby.

Medseilere gikk flotte turer i Sunnmørsalpene;

Norge er vakkert!

Etter turene var det tid for musikk og avslapping på skuta;

God stemning om bord!

Foto: Kilian Mathias Much.

Takk til alle som var med på tur med oss!

Mvh,

Christian Radich

God morgen!

Nå har vi gjort noe vi aldri har gjort tidligere.

Søndag ankom 35 forventningsfulle skikjørere med mer eller mindre lite erfaring fra seiling med noen få unntak. Etter en hektisk ettermiddag med presentasjon av mannskap og skute, sikkerhetsfamiliarisering og riggtrening bar det rett ut til havs i stiv kuling med sterk kuling i kastene.

For mange var dette deres første møte med seiling i tøft vær og for mange kunne dette merkes godt på kroppen i form av sjøsyke. Utover morgenen og dagen etter roet været seg og vi fikk et herlig døgns seiling med hastigheter på 8-10 knop.

Natt til tirsdag fikk medseilerene seg en etterlengtet hvil, mens mannskapet seilte skuta innover Breisundet så Hjørundfjorden og ankret opp utenfor Urke i Norangfjorden på morgenkvisten.

Før klokken 8 var allerede dekksgjengen godt i gang med å kjøre folk og ski til henholdsvis Sæbø og Urke der de ble møtt av guider fra Fjellsentralen.

Etter en flott tur på ski i noe vått vær var det klart for afterski på Urke kaihus etterfulgt av middag om bord.  Onsdag våknet vi til regn og grått vær, men det satt ingen stopper for skifolket. Alle var klare til igjen til å entre båtene klokken 8. Utover dagen lettet tåken og det ble nok en flott dag på ski.

Tilbake på skuta ble afterski med lokal trubadur og solen tittet frem et øyeblikk.

Mens folket har vært på ski har vi i mannskapet fått tid til etterlengtet vedlikehold av skuta samt sikkerhetsøvelser.

Vi har fått veldig mye gode tilbakemeldinger og kan vel med ganske stor sikkerhet si at dette er et konsept som er kommet for å bli. Vi gleder oss til neste tur som starter på fredag. Vi har hatt med oss fotograf så flere bilder kommer etter hvert, kanskje blir det en liten film også?

Følg også med på Instagram @seilskipetchristianradich og våre facebooksider. Kanskje dukker det opp noen livesendinger der.

Mvh,

Daniel Ingebretsen, 1.Styrmann Christian Radich

Hei,

Vi har i dag ankommet Ålesund.

Her skal vi være noen dager, før vi skal på tur med Fri Flyt Tur og nye medseilere.

Til uken skal vi gjennomføre «Ski & Sail» turene vi arrangerer med Fri Flyt Tur.

Vi ser frem til flotte turer, og mange spennende opplevelser.

Vi hadde i dag morges en flott innseiling til Ålesund;

 

 

 

Bildene er tatt av en av våre frivillige om bord, Sasha Haugen.

Vi ønsker alle en flott helg!

Mvh,

Christian Radich

Hei,

Vi passerer nå Sognefjorden på vei nordover mot Ålesund. Vi ligger bare noen mil fra kysten og seiler i 10 knop med 2 merser i topp.

Det er flott og igjen se norsk natur, det er 7 måneder siden skuta forlot Norge.

Noen har vært lenger om bord enn andre

For de fleste av oss har det vært en selvfølge å reise hjem på ferie 2-3 ganger i løpet av perioden, men for våre elever har det vært deres livs opplevelse. Sander Johansen og Henrik Olsen har vært med hele veien fra Norge over Atlanteren og tilbake til Europa igjen.

Lærekurven har vært bratt og minneboka begynner å bli full. Gutta er skjønte enige om at det skal bli deilig å sette sine føtter på Norsk jord igjen.

Et ekstra pluss er det at første havn er Ålesund, Henriks hjemby. Gutta forbereder seg til fagprøven som skal holde sted i Oslo i midten av mai.

På seilasen fra Harlingen har vi kun vært 24 stk om bord.  Det gir et ekstra kick å seile over ti knop med et såpass lite mannskap. Det er nesten som å være tilbake på slutten av seilskutetiden.

Vi regner med å være ferdig fortøyd i Ålesund i morgen klokken 09:00.

Mvh,

Daniel Ingebretsen, 1 Styrmann Christian Radich

Hei,

I dag kom vi til Harlingen igjen etter et noe kald, men fint tokt i Nordsjøen med elever fra den Maritime skolen i Harlingen.

Dette er tredje gangen elever fra skolen er med oss på vårtokt. På et slikt tokt får mange av elevene sitt første møte med havet og alt det innebærer med blant annet hardt arbeid, sjøsyke, kalde naturkrefter osv.

Elevene mønstret om bord mandag morgen, og fikk nødvendig opplæring i sikkerhet av vår Nederlandske overstyrmann Marco og våre to Nederlandske kadetter før vi gikk fra kai rett etter lunsj.

Den lange utseilingen gjennom Waddenzee ble brukt til riggtrening og leksjoner. Vel ute i Nordsjøen tirsdag morgen ble stumper og noen stagseil satt og kursen lagt rett nord i den østlige kulingen. Vi nøyde oss med en relativt konservativ seilføring da de aller fleste elevene lå rett ut av sjøsyke.

Etter hvert som sjøsyken begynte å gi seg ble det på onsdag formiddag satt en mers, før vi på ettermiddagen tok en kuvending og satt kursen sørover. Vi ga opp seilene torsdag kveld.

For det meste har det blåst frisk bris til liten kuling fra øst eller øst nord øst. Skydekket har vært skiftende men for det meste pent. Enkelte byger. Temperaturen har ligget på 5-7 grader.

Nå skal vi ligge i Harlingen over helgen. Mandag settes kursen  ut i Nordsjøen, og mot Ålesund. Vi ser frem til å møte medseilere som skal være med  på denne turen!

Mvh,

Daniel Ingebretsen, 1. Styrmann Christian Radich

Hei,

Christian Radich er nå i Harlingen.

Etter en flott seilas fra Spania, ankom vi i starten av uka Harlingen.

Her skal vi være til uken. T

Neste uke får vi nederlandske kadetter ombord. Disse skal være med på en ukes seilas, før vi setter kursen mot Ålesund 16.april.

Har du lyst til å seile med oss, men usikker på hva du kan oppleve?

Vi ønsker alle en fin helg!

Mvh,

Christian Radich

Velkommen til årets påskekonkurranse!

Skriv navn og riktig svar i kommentarfeltet – lykke til!

Velkommen til årets påskekonkurranse!

Skriv navn og riktig svar i kommentarfeltet – lykke til!

Velkommen til årets påskekonkurranse!

Skriv navn og riktig svar i kommentarfeltet – lykke til!

Velkommen til årets påskekonkurranse!

Skriv navn og riktig svar i kommentarfeltet – lykke til!