Bli med i vår adventskalender!

 

Gå inn på vår facebook side #seilskutachristianradich.

Skriv svar, og ditt navn i kommentarfeltet under innlegget på Facebook.

Vinner blir annonsert i morgen – lykke til!

Hei,

I går var skuta innom Guadeloupe. Det er god stemning og deilig temperatur.

Et flott syn fra skuta i går morges.

 

Vi var i land, og fikk oppleve litt av øya.

Noe av det beste med å seile med Christian Radich, er de ulike opplevelsene underveis. Alt du trenger er eventyrlyst!

Christian Radich er et flott syn om kvelden.

Vi seiler nå videre mot Grenada. 8.desember ankommer Christian Radich Grenada.

Skuta gleder seg til flere opplevelser på ferden i Karibien!

 

Vi har ligget til anker utenfor Marigot Bay, St. Martin, noe som betyr at vi blir kjørt inn og ut til fastlandet med tender. Det er en ganske så fin båttur:

Avreise crew og medseilere

Det har vært noen veldig fine dager på St. Maarten, men også litt rare. Plutselig var krysningen over, og det betydde slutten på en veldig fin tur for mange medseilere. Mange reiste 1 desember. Det var litt vemodig å plutselig skulle si ha det til mennesker man har tilbrakt stort sett hele tiden sin med. Vi har begynt å kjenne hverandre veldig godt nå, alt fra hvem som er morgentrøtte til det å gjenkjenne kun på lyd hvem det er som kommer ned leideren til banjer. Selv om vi jobber 8 timer, så blir det mye tid til å slå av en prat både med medseilere på eget vaktlag og andre vaktlag. Og under stjernehimmelen prater man om både de små og store tingene i livet med mennesker man kanskje aldri hadde møtt om det ikke var for denne turen. Det gjør hele opplevelsen veldig intens og spesiell.

Før alle dro, så fikk alle medseilere og crew feiret at vi har krysset Atlanterhavet sammen. Det var kjempegod stemning. Det ble også tid til diverse besøk på strender rundt omkring og utforsking av øya. Blant annet dro de fleste til den populære stranden som ligger foran den internasjonale flyplassen. Der kommer jumbojettene flyvende inn over stranden før de lander og tar av, kun noen titalls meter over hodet ditt mens du tar en dukkert. Veldig kult!

 

Det var spesielt å komme til St. Maarten. Skadene som orkanen Irma har gjort er enorme. Overalt ser man bygninger som har blitt skadet, tak har flydd av, materialer og vinduer er blåst ut. I bukter ligger det utallige seilbåter og andre motorbåter enten under vann og/eller snudd opp ned. Det har blitt satt i gang en del opprydding og oppbyggingsarbeid på øya, men i følge lokalbefolkningen så forventer de at det tar i hvertfall 2 år før alt er som normalt igjen. Det som har imponert andre medseilere og meg er den positive holdningen til de som bor St. Maarten. De gjør virkelig det beste ut av situasjonen og ser fremover, selv om de vet at det vil ta en god stund før alt blir som før.

Vi seiler videre

Akkurat nå har vi tatt turen videre til St. Barth! I skrivende øyeblikk ligger vi til anker utenfor øya. Vi er et nytt team nå, en blanding av nyankomne medseilere og crew, samt medseilere og crew som mønstret på i Las Palmas. Det har så langt vært en soft start for alle på den nye seilasen på vei mot Grenada, noe som vil si at medseilerne ikke har begynt å gå vaktlag enda. Det har uansett vært en dag med mange inntrykk for de nye medseilerne; det gis masse informasjon, sikkerhetsøvelser blir gjort og det er mange nye rutiner å forholde seg til. I morgen seiler vi videre til en ny øy og de fleste er nok klar for en god natt søvn før vi tar fatt på seilingen og arbeidsoppgavene våre. Det blir virkelig spennende å seile nedover dette øyparadiset.

Vi gleder oss!

Hilsen medseiler Christine Lyng

 

 

Hei,

Førstkommende søndag er det 1.advent.

Christian Radich vil denne dagen legge ut vår første kalender i vår adventskalender.

Følg med på våre Facebook sider, og bli med i trekningen av fine premier!

Hilsen alle oss på Christian Radich

Hei,

Christian Radich begynner nå å nærme seg St.Maarten.

Det er fortsatt god stemning om bord, og det er varmt og godt.

Ny medseiler 

Hege er fortsatt med på seilasen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er god tid til å nyte utsikten om bord;

Av og til arrangeres det konkurranser om bord. Dette til stor glede for våre medseilere.

Frivillige Trouls og Sasha rigger til konkurranse.

Det jobbes også med seilene.

Her sitter lettmatros Malin i storråa og lager nye rabendseler på storseilet. 32 grader i skyggen!

I løpet av dagen vil Christian Radich ankomme St.Maarten.

3. Desember seiler vi videre mot Grenada.

Vi gleder oss til å komme i havn etter over 3 uker i sjøen!

Hei,

Si hei til vår blindpassasjer, Hege.

 

Hun eller han går etter mange navn, men vi velger Hege på denne bloggen. Hege ble oppdaget noen dager etter at vi hadde forlatt Kapp Verde. Hege har oppført seg ganske bra for blindpassasjer til å være, inntil for et par dager siden. Noen oppdaget at Hege var på vei til å hakke på en annen blindpassasjer, en annen fugl, og det var heldigvis noen som fikk satt en stopper for det. Det ble satt ut ekstra mat til Hege, både av barmhjertighet, men også om et ønske om at ingen av oss blir det neste offeret.

Vi har badet i Atlanterhavet!

Ellers har det skjedd litt av hvert den siste uken. Vi har badet  midt ute på Atlanterhavet – på ca 4000 meters dyp! Det var kjempegøy og utrolig godt å få kjølt seg ned litt etter noen veldig varme siste dager om bord. Vi vet vi ikke skal klage på varmen, men med ca 30 grader i skyggen de siste dagene så var det ekstra godt å få badet.

Vi har hatt noen rolige dager frem til fredag, da vi har gått for motor. Her ser du litt hva vi holder på med når det er rolig på vakt:

Her ser dere 4-8 vakten som sorterer og teller skjøteklosser(blokker).

På fredag da ble det action. Vinden er i vår favør og vi fikk satt alle seil. I skrivende øyeblikk går vi i 4,7 knop.

Isbar!

Fredag betyr helg og crewet gjør oss bortskjemt hver helg her på Atlanterhavet. Her ble det stelt i stand med isbar på dekk til 15-kaffen med karibisk musikk.

Forrige helg ble det satt opp badebasseng og det var grilling på stordekk. I tillegg var det underholdning. I skumringen tok to crewmedlemmer frem gitar, trekkspill og fele. Det ble shantykonsert med en medseiler i spissen av sangføringen.

Det var en ganske magisk og fin stemning på dekk, mens shantyene ble sunget under stjernehimmelen. Hva som venter oss i morgen, vet vi ikke. Det eneste vi vet er at helgene er ganske topp her ute, så vi har faktisk innført begrepet Bøljan Blå-mandag når uken starter.

Vi snakkes!

Hilsen medseiler Christine Lyng

 

 

 

Hei,

Etter nesten en uke med seiling i østlige vinder i varierende styrke mellom lett til frisk bris løyet vinden så mye at vi så oss nødt til å starte maskin. Alle seilene ble berget i går kveld og vi seiler nå sydvestover for maskin.

Vi forventer noe bedre vinder om et døgns tid og vil derfor forsøke å posisjonere oss så godt som mulig i forhold til værmeldingen. Ellers har været vært upåklagelig med 28/26 grader, sol og stjerneklart om natten. Før vi setter seil på torsdag har vi tenkt å holde stor øvelse, og kanskje blir det tid til en baderulle før vi setter seil igjen.

 

 

 

Hvorfor seiler vi sikksakk?

Dere der hjemme som følger oss på YB tracker lurer kanskje på hvorfor vi seiler sikksakk vestover?

I tillegg til posisjonering i forhold til hvor det blåser mest gjør vi dette for å seile så effektivt som mulig mot målet. Om vi hadde seilt rett vestover på østavinden ville vi fått vinden rett i hekken som hadde gjort at mastene ville blokkert hverandre og vi hadde bare fylt 5 seil med vind.

Endrer man kurs slik at man får vinden inn på låringen, ca 140-150 grader relativt klarer vi å fylle alle seilene, og drar nytte av vinden på en helt annen måte. Om vi seiler med vinden rett i hekken oppnår vi kun en skyvende kraft som dytter skuta i fremadgående retning.

Får vi vinden inn med en viss vinkel på seilene skapes det en laminær luftstrøm som beveger seg langs begge sider av seilet, og som følger overflaten hele veien. Dette gjør at det oppstår en trykkforskjell mellom lo og le side. Lavere trykk på le side trekker seilene mot le. Vi utnytter da begge kreftene, både den fremadgående skyvekraften og undertrykket på le side. I tillegg oppnår vi større relativ vindhastighet jo fortere skuta seiler.

 

Ellers koser vi oss på veien mot St.Maarten.

Av og til fisker noen fra skuta;

Vi skrives!

Hilsen 1. Styrmann, Daniel Ingrebretsen

Hei,

I dag morges var kaptein, Clas Jagdum, og vår markedskonsulent, Ranveig Lysne Ervik, på God Morgen Norge.

Jagdum og Ervik var på showet for å snakke om lekebåten «Adventure». Dette er en lekebåt som vi har satt ut i Atlanteren.

Vi har tidligere skrevet om båten i dette innlegget

De snakket også om Christian Radich, og skutas turer i vinter.

Trykk på bildet nedenfor, og se hele klippet hos God Morgen Norge;

Hei,

Vi seiler videre mot St.Maarten.

Her skal du få se noe kult; verdens beste mannskap og medseilere som sammen setter alle seil i det vi treffer vinden på vei over Atlanteren.

Stopp på Kapp Verde

Vi er nå ca 463 nautiske mil fra Kapp Verde. Her hadde vi et par dagers stopp i helgen, nærmere bestemt Mindelo. Det betydde et etterlengtet bad for de fleste. På lørdagskvelden tilbrakte crew, medseilere og kadetter sammen ute i Mindelo. Her feiret vi første etappe gjennomført. Søndagen valgte noen å gjennomføre en guidet bytur, andre gikk fjelltur, mens noen tilbrakte dagen på stranden.

Da vi dro fra Mindelo gikk vi for motor ca halvannet døgn før seilene ble satt.  Vi trenger å holde en gjennomsnittsfart på 5,3 knop for å ankomme St. Maarten den 30. november. For øyeblikket (1916 lokal tid) holder vi en fart på ca 6,7 knop.

Et behagelig liv

Ellers er livet fremdeles ganske behagelig om bord. Vi nyter fremdeles godt vær og temperatur. I dag hadde vi for første gang noen dråper med regn, men det var bare deilig i denne varmen.

Nå som alle seil er satt er vaktene forholdvis rolige. Tiden blir brukt til undervisning hvor både mannskap og kadetter bidrar med innslag fra seilskuteverdenen.

Matros, Malin, underviser i sjøtatoveringer

 

 

 

 

 

 

 

Andre hjelper byssa med potet skrelling

Vi hadde forresten en temmelig spesiell opplevelse i går.

Mannskapet satte opp storskjerm på stordekket for at vi kunne se på film. Det var ganske unikt å se på film under stjernehimmelen. Det kan virkelig anbefales!

Vi gleder oss til videre seiling over Atlanteren.

Beste hilsen medseiler Christine Lyng

Hei,

Etter et par fine dager i Mindelo –Kapp Verde lettet vi anker mandag morgen.

Vinden holdt seg borte det første døgnet så vi så oss nødt til å kjøre maskin gjennom tåkehavet.

Vi setter seil!

Tirsdag ettermiddag lettet tåken og vi fikk en fin bris fra øst .  Det ble besluttet at alle seil skulle settes.

Rett etter middag var alle seil satt og maskinen ble stoppet, noe alle om bord er svært fornøyd med.

Vi gjør ok fart med seil og klarer å holde 5,3 knop i snitt som er hastigheten vi trenger for å ankomme St. Maarten i tide, selv om vinden dabber av litt om natten.

 

 

 

 

Hva går dagene til?

Ellers har dagene gått med til leksjoner, vedlikehold og ikke minst avslapping og soling på dekk.

 

2. Styrmann Martin Sellevold trener på å ta solhøyden.

Kaptein Fridtjof og Bengt tar seg en velfortjent 3-kaffe på poppen og forteller gjerne historier om tidligere seilaser i storm og stille.

Mange medseilere deltar aktivt i vedlikeholdet om bord, her er man i gang med overhaling av fotperter.

Overstyrmann Martin Lindholm og 2. Styrmann Martin Sellevold får grundig innføring i astronomi av Bengt Malm.

Filmen «Peking around Cape Horn» vises på stordekk under nattevakten

Vi seiler videre, og gleder oss til nye dager ute i Atlanteren!

Hilsen 1.Styrmann Daniel Ingebretsen

Hei!

I helgen ankom skuta Kapp Verde. Her var vi i 2 døgn.

Det var flott vær, og god temperatur.

Det er alltid spennende å komme til nye steder.

Deler av mannskapet og medseilere benyttet anledningen til å se litt av hva Kapp Verde kan by på:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vakker utsikt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christian Radich har nå forlatt Kapp Verde, og seiler nå over Atlanteren mot St.Maarten.

 

Vi skal nå seile i 2 og en halv uke før vi ankommer neste havn St. Maarten.

Vi gleder oss til nye opplevelser under reisen!

Har du noen gang drømt om å se en flokk delfiner hoppe og leke seg rett foran nesen din ? Da skulle du vært her med oss, for dette har vi blant annet sett i dag.  Og det var ikke første gang – og vi tror heller ikke at det blir den siste.

Vi ombord har hatt noen fantastiske siste dager siden vi forlot Las Palmas. Vi får daglig se det vår utrolige planet og verden har å har å by på; delfiner som leker seg langs skuta, hvaler som krysser rett foran baugen, en stjernehimmel uten like, soloppganger og solnedganger som bare kan oppleves, ikke beskrives.

Slik som denne:

Hvordan er vår hverdag?

Vår verden på skuta er enkel, men utrolig fin. Etter et par dager inn i seilasen (som nå utgjør ca 550 tilbakelagte nautiske mil), har rutinene begynt å sette seg, vaktlagene blir mer og mer sammensveiset og vi er rett og slett en veldig hyggelig gruppe som lever i vår lille boble her ute på havet. De første dagene hadde vi mye vind og dette holdt vaktlagene travle med seil og rigging.

Å tilpasse seg en hverdag som seiler på Christian Radich, betyr dessverre for noen sjøsyke de første dagene. Her kan vi melde om at dette har gått veldig greit for de fleste og at det i skrivende stund ikke er noen som føler seg dårlig. Foruten om å gå vaktskiftene våre, så er dagene preget av gode måltider, gode samtaler, avslapping på dekk og behagelig temperatur. For ja, vi har kanskje glemt å fortelle om været? Vi har det ganske bra, vi må innrømme det. I dag har det vært strålende sol og rundt 25 grader. For å toppe stemningen og avkjøle varme seilere, ble det satt opp et badebasseng med saltvann. Det var rene beach-club stemning på båten, særlig når en av de nederlandske kadettene spilte club music over sitt bærbare musikkanlegg.

Sjøsetting av Adventure!

I dag var en dag litt utenom det vanlige. Ca kl.1400 lokal tid sjøsatte Christian Radich seilskuta Adventure. Om du ikke har hørt om Adventure, så er dette en liten seilskute modell som seiler som flaskepost. Christian Radich fikk det ærefulle oppdraget å sjøsette skuta for dens neste etappe som antakeligvis ender i Karibien. Dette var veldig gøy for alle ombord og det blir spennende å få høre om hvor den strander neste gang.

Om noen dager er vi på Kapp Verde, et lite stopp før den store krysningen skal gjennomføres.

Som dere skjønner, så har vi det veldig bra og vi nyter hver dag.

 

Hilsen medseiler Christine Lyng

I mai sjøsatte 2 gutter båten «Adventure» i Skottland. Båten har vært innom Danmark og Sverige.

I starten av September ble den plukket opp i Hvalerskjærgården av

Haakon Braathu Haaverstad. Seilskuta syntes dette var spennende, og ønsket å ta med båten videre ut i verden.

Haaverstad overleverte båten til Christian Radich, ved kaptein Clas Jagdum.

Christian Radich skal sjøsette båten i Atlanteren.

 

 

Følg Adventure videre på ferden

Skuta har finpusset på lekebåten, samt satt inn en sensor som skal følge båten videre ut i ferden.

Når båten er sjøsatt, kan du følge Adventure via denne linken: https://my.yb.tl/a

Sensoren er levert av Yellow Brick.

Vi gleder oss til å se hvor «Adventure» blir plukket opp neste gang!

Søndag 5.november avreise Las Palmas!

Førstkommende søndag setter vi kursen over Atlanteren. Neste havn blir Kapp Verde. 30. November ankommer vi St.Maarten.

Mannskapet jobber på for å gjøre Christian Radich fin og klar for den store seilasen.

Vi har laget en video som viser litt av arbeidet:

 

 

Skuta fylles nå opp av frivillige og medseilere som skal være med på seilasen.

Vi fyller på med proviant til reisen. Mye skal om bord før vi reiser.

Vi gleder oss til avreise!

Skuta ligger til kai i Las Palmas.

 

Christian Radich klargjøres nå til den store seilasen.

Alt om bord skal være klart når vi starter seilasen 5.november mot St.Maarten. Det pusses, males og skrus i varmen.

Hvert år ligger skuta i Las Palmas for vedlikehold av Christian Radich.

Noe av det mannskapet arbeider med kan du se her:

 

 

 

 

 

Solen varmer, og det er god stemning om bord.

Vi gleder oss til å ta i mot medseilere som skal være med på turen over Atlanteren!

 

Skuta ligger nå til havn i Las Palmas.

Her skal skuta være frem til avreise 5. november.

5.november reiser Christian Radich til St. Marteen.

 

 

Ansatte om bord og kadetter arbeider nå med å klargjøre skuta for langtur i Karibien.

Det er god temperatur, og været er fint.

 

 

 

Christian Radich seiler for fullt, etter en noe treg start fra Torbay. Skuta har til dels dårlig internettdekning, men på nettsiden www.sailonboard.com kan du følge regattaen med oppdateringer og ikke minst på kartet: https://www.sailonboard.com/yb-satellite-tracking/  Her er deres rapport fra dag 2

Race 1 of the incredible Rendez-Vous 2017 Tall Ships Regatta is in full swing, after the race start in Torbay yesterday (Wednesday 19 April) afternoon.

The vessels have made steady progress toward WP 1 (Way Point 1) off Ushant, following the light-wind start yesterday. The Bermudan cutter Peter von Danzig (Germany) is in the lead on the water, just six miles ahead of Rona II (UK). Wylde Swan (The Netherlands) is a further five miles behind her, with Jolie Brise (UK) within sight and closing her fast. Jolie Brise is in first place on corrected time (handicap) with the French Naval yacht Hosanna (France) in second place on corrected time.

Race Control is waiting for confirmation from Vera Cruz (Portugal) that she has officially retired from Race 1 and is proceeding directly to the second port of the race, Sines, due to the light winds.

“The wind is forecast is to remain in a favourable easterly direction and to increase gradually over the next couple of days, so the sailing conditions should be ideal for the passage across the Bay of Biscay.”

Paul Bishop, Race Director.

Det er stor etterspørsel og interesse for årets jubileumstokt langs norskekysten. Toktet fra Tromsø til Hammerfest er utsolgt. Du bør være tidlig ute for å få plass på det toktet du ønsker.

Du kan bestille online: https://web-prod-radc.carus.com og betale hele reisen med en gang, eller du kan sende oss registreringsskjema: paameldingskjema-sommertokt, da betaler du først et depositum og resten av reisen forfaller til betaling en måned før avreise. Velger du det siste, kommer et administrasjonsgebyr på kr 150 i tillegg.

Har du spørsmål er du alltid velkommen til å kontakte oss på telefon: 22 47 82 70 eller på e-post: postmaster@radich.no

 

 

 

Fra skolestart i august 2017 og frem til midten av september er skuta ledig for nye skoleturer. For 2018 og 2019 kan du reservere tur i mai – juni og fra midten av august – september.

Prisen er fra kr 1350,- pr. medseiler pr. døgn. Er turen kortere enn 3 døgn, er prisen kr 1500.,- pr. døgn. Alle måltider er inkludert. Lommepenger er ikke nødvendig å ta med seg.

Elevene og voksne ledsagere lærer sjømannskap, samtrening og samhold, i et unikt miljø. Alle måltider er inkludert og byssa er kjent for sin gode mat! Vi har en liten kiosk om bord som selger snacks og suvenirer, så det er begrenset behov for lommepenger. Legger dere skoleturen til Christian Radich, får ungdommen utfordret seg selv og blir kjent med sine venner på en helt ny måte. Alle er på en ny arena, alle er like viktige og alle må bidra! Etter sikkerhetsintroduksjon og innføring i livet om bord, deles gruppen i tre vaktlag som hver er 4 timer på jobb og så har 8 timer fri. Det er frivillig å entre riggen selv om det oppleves som en stor seier for mange.

Skoleturene er først og fremst for 9 og 10. klasser. En typisk skoletur varer 3-5 døgn, og er beregnet for minst to klasser pluss ledsagere (lærere og/eller foreldre), til sammen minimum 60, maksimum 80 medseilere. Det betyr ofte at 2-3 klasser/skoler slår seg sammen – noe som igjen øker teamsamarbeid og opplevelsen. Christian Radich er dessverre ikke veldig handicapvennlig. Har du en anfallslidelse som f. eks epilepsi, diabetes m.m, må vi foreta en individuell vurdering. Allergi og matintoleranse er ikke noe problem, bare husk å oppgi dette før avreise.

Vi holder gjerne foredrag med film om klasseturene for elever, lærere og foreldre etter nærmere avtale. Be også om å få tilsendt vår brosjyre om skoletoktene!

Varighet: 3- 5 dager
Område: Oslofjorden, Sørlandskysten, Svenskekysten, Skagerrak
Kapasitet: 60 – 80 medseilere

13– 15. januar vil vi igjen delta på Reiselivsmessen på Telenor Arena, Fornebu. Her treffer vi både gamle og nye medseilere, tidligere skoleskipselever og mange andre interesserte. Etterspørselen og interessen for opplevelsesferie er stor og med Christian Radich kan vi tilby en unik seilas på en historisk norsk skute. Du finner oss på stand nr 104. Har du lyst til å besøke messen, kan du gå inn på denne lenken: https://www.universe.com/reiselivsmessenoslo.

  • Klikk på «kjøp billetter»
  • Velg dato og tid
  • Klikk på «Have an Access key?»
  • Skriv inn koden: REISELIVRADICH, så Unlock

4. februar kan du besøke oss på reiselivsmessen på Clarion Hotel i Stavanger: Les mer

Sailtraining International arrangerer en historisk regatta fra Greenwich til Sines i Portugal 16 – 29 april. Dette blir den eneste regattaen Christian Radich deltar i dette året, så har du konkurranseblod i årene, er dette årets regatta for deg! En stor del av vårt mannskap er elevene som snart skal avslutte sitt skoleår. Men vi har også plass til flere. Enten du er en erfaren medseiler eller du er med for første gang, vil du få en unik opplevelse. Det er nettopp variasjonen i alder, nasjonalitet og erfaring som gjør et tokt med Christian Radich til en helt spesiell opplevelse. Dette kommer til å bli en morsom seilas hvor det vil stå om marginene. Introduksjonen og riggtrening, for de som vil det, starter allerede mens skuta går ut Themsen. Greenwich ligger i utkanten av London. Byen har lange sjøfartstradisjoner, her kan du blant annet besøke Cutty Sark og Marine-museet. Det kan blåse friskt og vinden kan spille oss et puss.  Det er en del av gamet, og kapteinen vil ta de riktige beslutningene med hensyn til vind og sjø, på seilasen mot Sines.  Havnebyen Sines ligger litt nord for Algarvekysten og er blant annet fødebyen til Vasco da Gama, så også denne byen har lange sjøfartstradisjoner.

Alle kan seile med Christian Radich! Det kreves ingen forkunnskaper om seiling for å bli med på tokt. En viktig del av opplevelsen for alle medseilerne er at skuta seiler mest mulig. Alle må bidra i arbeidet om bord og være aktive på sine vakter. På stille vakter bruker vi ofte tiden til å lære deg om knuter, seil og sjømannskap. Klatring i riggen er frivillig, men for mange et stort høydepunkt. Man sover i hengekøyer eller faste køyer i to komfortable banjere (sovesaler). Skuta har moderne dusjrom/bad og du får god forpleining om bord.

Fra 16 – 28. april. Ankomst er den 28.4, men du kan bo om bord til den 29.
Prisen er kr 11900,- p.p. Alle måltiderer inkludert.
Ungdom fra 15 – 25 år får 15% rabatt. De kan også søke stipend hos NSTA
Gå til bestilling       

Last ned brosyren  Regatta

 

Nå nærmer det seg avreise for Kanaritoktet som går fra Las Palmas 4. januar. Senest ombordstigning er kl 1700. Har du bestilt natten før om bord og kommer etter kl 2000, ber vi om at du gir oss beskjed om det. Skuta ligger lett synlig innerst på cruiseterminalen. Flyplassen ligger ca. 18km sør for Las Palmas. Du har to transportmåter å velge mellom inn til havnen:

  1. Buss (nr. 60), som er billig. Den går fra avgangshallen, en etasje over ankomsthallen. Bussen går bare ca. hver time. Spør i informasjonsdisken! Gå av bussen i rundkjøringen ved cruiseterminalen, se kartet på denne siden.
  2. Taxi, som koster ca. 35 €. Taxiene tar inntil fire passasjerer, så de som slår seg sammen kan få en rimelig transportløsning. Be taxien kjøre til Cruiseskipsterminalen. Den heter på spansk ”Muelle Sta. Catalina” (muelle= kai, uttales ”moejje”)

Du kan til enhver tid følge med på hvor skuta er på denne lenken:  https://my.yb.tl/christianradich/

Når alle har mønstret på blir dere delt i vaktlag. Vi har først opplæring og deretter begynner vaktlagene å rullere, døgnet rundt. På https://www.radich.no/bli-med  kan du lese mer om livet om bord og hva det vil si å være medseiler.

Hva skal jeg pakke?

Selv om vi seiler i sydlige farvann er stikkordene du må huske på når du pakker: vanntett og vindtett samt gode sko. Det kan være kaldt til sjøs, spesielt på nattevakten. Her er link til pakkelisten: https://www.radich.no/pakkeliste/

Har du glemt noe?

På vår side «nyttig informasjon» får du forhåpentligvis svar på dine spørsmål: https://www.radich.no/spesialtilbud/ trykk på den lenken som er aktuell. Husk å ta med pass.

Er det andre ting du lurer på, er vi på kontoret i romjulen, tlf: 22 47 82 70, eller: Postmaster@radich.no

Bilder

Er du på Instagram, oppfordrer vi deg til å legge ut bilder på: #christianradich.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord som medseiler på Christian Radich!

Det er fremdeles ikke for sent å melde seg på, vi har ledige plasser! Gå til bestilling    

Trykk her for mer info.

Årets fjordtur med akevitt som tema var en stor suksess, og nå har vi åpnet for bestilling av neste års akevittur i Oslofjorden.

Akevittcruiset arrangeres i samarbeid med Akevittruten, og neste års fjordtur avholdes lørdag 26. august. Denne svale sensommerkvelden serverer vi rekebuffet om bord, og du får smake noen edle dråper tilpasset delikatesser fra havet. Er stemningen lystig blir det kanskje en svingom på dekk?

De øvrige fjordturene kan bestilles fra januar.

For en sommer det har vært! Den startet med akevitt, sjørøvere, blues og Benny Borg i Oslofjorden, og derfra seilte vi sørover i Europa. Første tokt gikk til Kiel, der det ble fest og spas under Kieler Woche. Via Kielkanalen og Delfzijl ankom vi Antwerpen, der startskuddet for Tall Ships Race og årets første regatta gikk. På den første regattaen mistet vi vinden helt, men regattaen fra Lisboa til Cadiz ga oss både en andreplass i klasse A og premie for mest internasjonale mannskap, med hele 18 nasjonaliteter om bord. Sommerens siste Tall Ships Race gikk til La Coruña, og etter et stopp i Le Havre ankom vi Blyth. Derfra gikk North Sea Tall Ships-regattaen til Gøteborg den 29. august, som ga oss en andreplass for seilskip i klasse A. For et eventyr vi har hatt!

Vi takker alle som har seilt med oss i sommer for noen flotte seilaser med mange minneverdige opplevelser! Vi mottar gjerne bilder fra dere som har foreviget turene, og hvis du lurer på hvordan sommeren om bord har sett ut gjennom ulike kameraer, kan du se noen bilder på Facebook.

Håper vi ses igjen neste år!

Vi har fått et par ledige plasser på regattaen mellom Blyth og Gøteborg 29.08-03.09, som vi vet mange har ønsket seg med på. Skynd deg å bestille hvis du vil forlenge ferien!

Blyth er rett nord for Newcastle, derfra starter en ekstra regatta som passer godt for de seilglade. Les mer om regattaen og sikre deg en plass her. Du kan også lese om hva det vil si å være medseiler på Christian Radich.

Snart er det på tide å ønske medseilere som skal seile med oss under North Sea Tall Ships Regatta fra Blyth til Gøteborg velkommen om bord! Her finner du et kart over havnen i Blyth. Du kan til enhver tid også følge med på hvor skuta er.

 

Blyth og Gøteborg

Blyth er preget av regattaen og seilfesten og det er mye som foregår i byen, og det kan være lurt å ta en kikk på programmet. Det samme vil det være når skutene ankommer Gøteborg, og du finner også et program over hva som skjer der.

 

Har du bestilt en natt om bord før avreise, sjekker du inn som avtalt. Skuta er leid ut til et dekkselskap den kvelden, og vi anbefaler at du er i land og nyter atmosfæren og livet i havnen.

 

Om kvelden på ankomstdagen i Gøteborg, har vi meldt skuta på ”Crew Stage Challenge”.  Mannskap og medseilere ”eier” scenen i havn i ca. 15 minutter og avholder et underholdningsinnslag. Beste skute blir premiert! Vi oppfordrer alle våre medseilere til å være med på dette. Har du forslag og ideer til en sang eller noe annet gøy som medseilerne sammen kan øve på under toktet, tar du kontakt med stuert om bord.

 

Bor du om bord i Gøteborg, vil vi informere om at dekket er leid ut til selskap både 4. og 5. september. Banjer er stengt for gjester. Vi oppfordrer  våre medseilere til å være på land under denne tiden, slik at de lokale får oppleve den flotte skuta.

 

Når alle har mønstret på i Blyth og fått tildelt køye, blir dere delt i vaktlag. Vi har først opplæring og deretter begynner vaktlagene å rullere, døgnet rundt. Du kan du lese mer om livet om bord og hva det vil si å være medseiler. Har du ikke fått tilsendt håndbok, ber vi deg kontakte oss på postmaster@radich.no, så sender vi deg denne.

 

Hva skal jeg pakke?

Pakkelisten har du mottatt på e-post, og stikkordene du må huske på når du pakker er vanntett og vindtett samt gode sko.

 

Har du glemt noe?

Har du gitt oss all informasjon vi trenger, passnummer for eksempel? Hvis du har byttet pass etter at du bestilte toktet, ber vi om at du sender oss det nye passnummeret. Er du over 70 år, må du ettersende legeerklæring om du ikke har sendt den før.

 

Bilder

Er du på Instagram, oppfordrer vi deg til å legge ut bilder på: #christianradich. Du kan følge oss på @skutaradich.

 

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord som medseiler på Christian Radich!

Fra skolestart i august 2017 og frem til midten av september er skuta ledig for nye skoleturer. For 2018  kan du reservere tur i mai og 21.- 24.august. Per nå er 1 klasse meldt på, og vi ønsker flere med!

Prisen er fra kr 1350,- pr. medseiler pr. døgn. Er turen 3 døgn eller kortere, er prisen kr 1500.,- pr. døgn. Alle måltider er inkludert. Lommepenger er ikke nødvendig å ta med seg.

Elevene og voksne ledsagere lærer sjømannskap, samtrening og samhold, i et unikt miljø. Alle måltider er inkludert og byssa er kjent for sin gode mat! Vi har en liten kiosk om bord som selger snacks og suvenirer, så det er begrenset behov for lommepenger. Legger dere skoleturen til Christian Radich, får ungdommen utfordret seg selv og blir kjent med sine venner på en helt ny måte. Alle er på en ny arena, alle er like viktige og alle må bidra! Etter sikkerhetsintroduksjon og innføring i livet om bord, deles gruppen i tre vaktlag som hver er 4 timer på jobb og så har 8 timer fri. Det er frivillig å entre riggen selv om det oppleves som en stor seier for mange.

Skoleturene er først og fremst for 9 og 10. klasser. En typisk skoletur varer 3-5 døgn, og er beregnet for minst to klasser pluss ledsagere (lærere og/eller foreldre), til sammen minimum 60, maksimum 80 medseilere. Det betyr ofte at 2-3 klasser/skoler slår seg sammen – noe som igjen øker teamsamarbeid og opplevelsen. Christian Radich er dessverre ikke veldig handicapvennlig. Har du en anfallslidelse som f. eks epilepsi, diabetes m.m, må vi foreta en individuell vurdering. Allergi og matintoleranse er ikke noe problem, bare husk å oppgi dette før avreise.

Vi holder gjerne foredrag med film om klasseturene for elever, lærere og foreldre etter nærmere avtale. Be også om å få tilsendt vår brosjyre om skoletoktene!

Varighet: 3- 5 dager
Område: Oslofjorden, Sørlandskysten, Svenskekysten, Skagerrak
Kapasitet: 60 – 80 medseilere

Sommerens siste tokt ender i Gøteborg. Christian Radich seiler tilbake til Oslo 6 september. En skoleklasse har meldt seg på denne etappen, men vi har plass til flere! Kunne dette være en ide for din skoleklasse eller ungdomsgruppe på starten av et nytt skoleår?

Prisen er kr 2900,- pr medseiler. Ta kontakt med oss for nærmere informasjon – send e-post 

Her kan du lese mer om skoleturer: https://www.radich.no/skoleturer

Årets seilaser og etapper i Tall Ships Races har vært populære, men det er fremdeles mulig å være med og seile Christian Radich i sommer. Vi har ledige plasser på toktet mellom Bilbao og Honfleur, fra 17 – 22. august. Prisen på dette er kr 6450.

Skuta vil ligge ved cruiseterminalen Getxco i Bilbao. Påmønstring skjer senest kl. 10.00. Du kan til enhver tid også følge med på hvor skuta er på denne lenken: https://my.yb.tl/christianradich/

Når alle har mønstret på i Bilbao og fått tildelt køye, blir dere delt i vaktlag. Vi har først opplæring og deretter begynner vaktlagene å rullere, døgnet rundt. Planlagt ankomst i Honfleur er den 22. august kl. 12.00.

Har du spørsmål, kan du kontakte oss på e-post: postmaster@Radich.no

Tredje og siste etappe av årets Tall Ships Races er gjennomført, og vi stakk av med andreplassen for skip i klasse A på andre etappe mellom Lisboa og Cadiz. Vi vant premien for mest internasjonale crew med hele 18 nasjonaliteter om bord på samme strekning.

Nå seiler vi Cruise in Company resten av veien opp til La Coruña, og du kan følge med på hvor vi befinner oss.

Etter ankomst i La Coruña har vi private tokt før vi seiler nordsjøregatta fra Blyth til Gøteborg. Vi nyter sommeren om bord!

12Nå går første regatta i Tall Ships Races mot slutten. Her følger info om regattaen som går fra Lisboa 25. juli, med ankomst Cadiz 28. juli. Skutene vil ligge ved Santa Apolónia Quay, som du kan se på kartet. På Tall Ships Lisboas  hjemmeside finner du også litt informasjon om hvordan du kommer deg ned til havnen. Du kan til enhver tid også følge med på hvor skuta er.

 

På hjemmesiden til Tall Ships Lisboa kan du også lese om alt som foregår i byen. Det samme kan du gjøre på Cadiz sin hjemmeside (dessverre er denne bare på spansk). Skal du bli med videre til La Coruña, eller bor i Cadiz før hjemreise, oppfordrer vi deg til å bli med på crew parade og arrangement den 29. juli.

 

I Cadiz vil det arrangeres åpent skip og vi oppfordrer  våre medseilere til å være på land under denne tiden, slik at de lokale får oppleve den flotte skuta.

 

Når alle har mønstret på i Lisboa og fått tildelt køye, blir dere delt i vaktlag. Vi har først opplæring og deretter begynner vaktlagene å rullere, døgnet rundt. Du kan lese med fordel lese om livet om bord og hva det vil si å være medseiler. Har du ikke fått tilsendt håndbok, ber vi deg kontakte oss på postmaster@radich.no, så sender vi deg denne.

 

Hva skal jeg pakke?

Selv om vi seiler i sydlige farvann er stikkordene du må huske på når du pakker: vanntett og vindtett samt gode sko. Vi legger ved informasjon/pakkeliste for sikkerhets skyld, den er nok litt generell, på dette toktet trenger du ikke lue, hansker eller ullundertøy.

 

Har du glemt noe?

Har du gitt oss all informasjon vi trenger, passnummer for eksempel? Hvis du har byttet pass etter at du bestilte toktet, ber vi om at du sender oss det nye passnummeret. Er du over 70 år, må du ettersende legeerklæring om du ikke har sendt den før.

 

Bilder

Er du på Instagram, oppfordrer vi deg til å legge ut bilder med emneknaggen #christianradich.

 

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord som medseiler på Christian Radich!

I skrivende stund venter vi utålmodig på at vinden skal ta til, men Tall Ships Race handler om mer enn å vinne en regatta!  Lagånd og samarbeid er viktig for å gi skuta god driv og sikker seiling, og ekstra gøy og utfordrende blir dette når medseilernes alder spenner fra ungdom til pensjonister og personer fra alle verdenshjørner er om bord. I år har vi med medseilere fra over 20 land på fire kontinenter – både Europa, Asia, Sør-Amerika og USA – på sommerens seilaser.

Ute på sjøen er vind og vær avgjørende for hvordan livet om bord oppleves, og er derfor et helt naturlig samtaleemne. Medseilerne samles om praktiske oppgaver og felles opplevelser som gjør det lett å ha noe å snakke om. Derfor er seiling en glimrende plattform for mennesker i alle aldre og fra hele verden å samles om!

Det har vært tre fantastiske dager i Antwerpen. Nå har skutene satt kursen mot Torbay hvor starten på regattaen går onsdag. På grunn av internasjonale reguleringer og mye skipstrafikk ut av Antwerpen og gjennom den engelske kanal, kan man ikke arrangere en regatta av et slikt format her.

Torbay er en et perfekt start-område, ikke minst for de store skutene. Det var også her starten på første Tall Ships Race gikk for 60 år siden. Vi ønsker skuter og mannskap lykke til og vi kan følge flåten på denne linken: http://www.sailtraininginternational.org/events/2016-the-tall-ships-races/yellow-brick (Oversatt fra STI sin hjemmeside: http://www.sailtraininginternational.org/news)

 

Nå nærmer det seg avreise for Tall Ships Races og første regatta som går fra Antwerpen 10. juli med ankomst Lisboa 22. juli. På dette kartet kan du se hvor i havnen i Antwerpen skuta befinner seg.

Du kan til enhver tid følge med på hvor skuta er.

 

Antwerpen og Lisboa

Antwerpen er preget av Tall Ships Races og det er mye som foregår i byen.  Her kan du lese programmet. Det samme vil det være når skutene ankommer Lisboa.Skal du bli med videre til Cadiz, eller bor i Lisboa før hjemreise, oppfordrer vi deg til å bli med på crew parade og arrangement den 23. juli.

 

I Antwerpen vil skuta være leid ut til et dekkselskap 9. juli. Ankommer du en natt før toktet, anbefaler vi at du er i land denne kvelden og nyter atmosfæren og livet i havnen.

 

I Lisboa vil det også arrangeres åpent skip og vi oppfordrer  våre medseilere til å være på land under denne tiden, slik at de lokale får oppleve den flotte skuta.

 

Når alle har mønstret på i Antwerpen og fått tildelt køye, blir dere delt i vaktlag. Vi har først opplæring og deretter begynner vaktlagene å rullere, døgnet rundt. På hjemmesiden vår kan du lese mer om livet om bord og hva det vil si å være medseiler. Har du ikke fått tilsendt håndbok, ber vi deg kontakte oss på postmaster@radich.no, så sender vi deg denne.

 

Hva skal jeg pakke?

Selv om vi seiler i sydlige farvann er stikkordene du må huske på når du pakker: vanntett og vindtett samt gode sko. Vi legger ved informasjon/pakkeliste for sikkerhets skyld.

 

Har du glemt noe?

Har du gitt oss all informasjon vi trenger, passnummer for eksempel? Hvis du har byttet pass etter at du bestilte toktet, ber vi om at du sender oss det nye passnummeret. Er du over 70 år, må du ettersende legeerklæring om du ikke har sendt den før.

 

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord som medseiler på Christian Radich!

Nå nærmer det seg avreise for toktet fra Delfzijl til Antwerpen, med avreise 3. juli .
På dette kartet kan du se hvor skuta ligger.
Du kan til enhver tid følge med på hvor skuta er.

I Delfzijl er det en stor seilfestival, DelfSail. Kommer du en dag før, kan du oppleve noe av dette. Toktet starter med ”Sail-out” fra Delfzijl.

Når alle har mønstret på og fått tildelt køye, blir dere delt i vaktlag. Vi har først opplæring og deretter begynner vaktlagene å rullere, døgnet rundt. Du kan også lese mer om livet om bord og hva det vil si å være medseiler. Har du ikke fått tilsendt håndbok, ber vi deg kontakte oss på e-post, så sender vi deg denne.

Hva skal jeg pakke?
Sommerværet her i nord er uforutsigbart, og det viktigste du må huske på når du pakker er vanntett og vindtett tøy samt gode sko. I vår pakkeliste kan du se hva vi anbefaler å ha med.

Antwerpen
Når vi kommer til Antwerpen, vil byen være preget av Tall Ships Races som starter i Antwerpen 10. juli. Det er mye som foregår i byen, og du kan se en oversikt over hva i  programmet.
Skal du bli med videre til Lisboa, eller bor i Antwerpen, oppfordrer vi deg til å bli med på crew parade og arrangement den 8. juli.

Har du glemt noe?
Har du gitt oss all informasjon vi trenger? Hvis du har byttet pass etter at du bestilte toktet, ber vi om at du sender oss det nye passnummeret. Er du over 70 år, må du ettersende legeerklæring om du ikke har sendt den før.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord som medseiler på Christian Radich!


Nå nærmer det seg avgang for toktet fra Kiel til Eemshaven, med avreise 27. juni .

Skuta skal gjennom Kiel-kanalen den dagen. Det kan være stor trafikk og for å kunne komme lengst mulig i dagslys, ønsker vi å starte så tidlig som mulig. Vi ber om at alle er om bord i skuta kl 0900 slik at vi kan dra kl 1000 og ikke 1200 som tidligere opplyst, vennligst gi beskjed snarest om det blir noe problem for deg.

 

Skuta vil ligge sentralt i Kiel på Schwedenkai, plass 25.

 

Du kan til enhver tid følge med på hvor skuta er på denne lenken.

 

Flere av dere har vært med fra Oslo og bor om bord i Kiel. Vi vil informere om at skuta er leid ut til den store Windjammer Paraden søndag formiddag. Det er mulig å være med på denne flotte seilskuteparaden, men da må du kjøpe billett via turistkontoret i Kiel.

 

Turen koster 145 € pr. person og varer fra kl 0930 – ca kl 1500, skutas fiskesuppe er inkludert. Drikke kjøpes om bord. Dagen etter vil vi holde åpent skip om formiddagen for at publikum skal få se den flotte skuta. De besøkende vil ikke ha tilgang til banjer.

 

Hva skal jeg pakke?

Vi har få medseilere på dette toktet, og det vil derfor dessverre bli minimalt med seiling.

Sommerværet her nord er uforutsigbart, det viktigste du må huske på når du pakker er vanntett og vindtett samt gode sko. Vi legger ved informasjon/pakkeliste for sikkerhets skyld.

 

Eemshaven

Vi ankommer Eemshaven på kvelden den 29. juni. Medseilerne kan være om bord til kl 0800 dagen etter. Fra den tiden er skuta leid ut til Delfsail. Busser vil frakte medseilerne til nærmeste togstasjon. Skal du bli med videre til Antwerpen, kan du mønstre på enten 2 eller 3. juli.

Det er blitt to ledige plasser på sommerens regattaetapper: én på strekningen Antwerpen – Lisboa og én fra Lisboa til Cádiz.

Førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder, så vær rask for å sikre deg den siste plassen!

Billett kjøper du her.

Nå nærmer det seg avreise for sommerens første tokt med Christian Radich. Skuta er klar for avgang til sommertoktene tirsdag 21. juni kl 1800, oppmøte er to timer før avgang. Skuta ligger på sin faste plass, på Akershuskaia, rett under Akershus Festning og vis a vis Rådhuset. Adressen er Akershusstranda 9.

Når alle har mønstret på og fått tildelt køye, blir dere delt i vaktlag. Vi har først opplæring og deretter begynner vaktlagene å rullere, døgnet rundt. Her kan du lese mer om livet om bord og hva det vil si å være medseiler. Har du ikke fått tilsendt håndbok, ber vi deg kontakte oss på postmaster@radich.no, så sender vi deg denne.

 

Hva skal jeg pakke?

Sommerværet her nord er uforutsigbart, det viktigste du må huske på når du pakker er vanntett og vindtett samt gode sko. Vi legger ved informasjon/pakkeliste for sikkerhets skyld.

 

Kiel

Skuta vil ligge sentralt i Kiel på Schwedenkai, plass 25, se kart og bilde over havnen:

Kart Kiel

Du kan til enhver tid følge med på hvor skuta er.

For deg som skal bli over en natt i Kiel eller skal seile videre til Eemshaven, vil vi informere om at skuta er leid ut til den store Windjammer Paraden søndag formiddag. Det er mulig å være med på denne flotte seilskuteparaden, men da må du kjøpe billett via turistkontoret i Kiel.

Turen koster 145 € pr. person og varer fra kl 0930 – ca kl 1500, skutas fiskesuppe er inkludert. Drikke kjøpes om bord. Dagen etter vil vi holde åpent skip om formiddagen for at publikum skal få se den flotte skuta. De besøkende vil ikke ha tilgang til banjer.

 

Har du glemt noe?

Har du gitt oss all informasjon vi trenger? Hvis du har byttet pass etter at du bestilte toktet, ber vi om at du sender oss det nye passnummeret. Er du over 70 år, må du ettersende legeerklæring om du ikke har sendt den før.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen om bord som medseiler på Christian Radich!

I dag ble det utsendt e-post med tips og praktisk informasjon til alle som er påmeldt sommerens tokt. Hvis du har meldt deg på tokt, men ikke mottatt e-posten tyder det på at du enten har oppgitt feil e-postadresse eller at e-posten har havnet i søppelpostmappen din. Hvis du tror du kan ha oppgitt feil e-postadresse, vil vi anbefale deg å sende din korrekte adresse til oss på postmaster@radich.no slik at du mottar fremtidige e-poster fra oss. I e-posten kunne du lese følgende:

 

Reise til og fra havner
Du bestiller selv reise til og fra havnene, og for å gjøre det litt enklere for deg å planlegge turen har vi satt opp noen forslag til reisemuligheter. Dette er bare noen tips, og det finnes mange flere alternativer enn de vi foreslår. Hvis du for eksempel kombinerer toktet med annen ferie kan det hende at andre reiseruter vil være mer fornuftige.

 

Husk gyldig pass
Det er viktig at passet ditt er gyldig når du er med på tokt. Hvis passet ditt nærmer seg utløpsdato bør du fornye dette så snart som mulig.
Vi må ha passnummeret til alle medseilere. Hvis du ikke har sendt oss ditt ennå, ber vi deg sende det på e-post til postmaster@radich.no senest to uker før avreise.

Er du over 70 år, må du sende oss en egen legeerklæring. Har du ikke gjort det ennå, ber vi om at du sender den så snart som mulig.

 

Forventninger
Lurer du på hva du kan forvente på toktet? Den viktigste informasjonen om tokt finner du på hjemmesiden vår. Vi har også samlet noen tilbakemeldinger fra tidligere medseilere som gir et innblikk i hvordan noen opplever å være med på tokt:

Å seile med Christian Radich er en fantastisk naturopplevelse. Jeg opplevde alt fra å ligge vindstille midtfjords til vindstyrke 17 m/sek og 5 meters høye bølger. Å sitte alene på utkikkpost på natten gir rom for refleksjon og avkobling. Anbefales!

Alltid hyggelig å seile med Christian Radich. Blir kjent med nye medseilere, har fått venner for livet. Tålmodige og kompetente folk ombord. Mye god mat. Fantastisk opplevelse når alle seil er heist, og skuta seiler i 13 knop.

Første kveld i banjer, etter at alle hadde gått til ro, teller 9 ukjente personer innen to meters avstand. En utfordring av «intimgrensene» i starten, men aldri noe problem og etterhvert rett og slett trivelig og sosialt. Den store opplevelsen var imidlertid å arbeide i riggen, høyt over dekk, jo høyere jo bedre, og i nært samarbeid med medseilere og med drevent og kunnskapsrikt mannskap. Fantastisk opplevelse og den store roen. Solnedgangen på veg inn mot Marstein fyr var som et fargespill der opp fra store røyl!

 

Har du bestilt håndbok, men ikke har mottatt den? Last den ned via hjemmesiden vår eller kontakt oss på postmaster@radich.no, så sender vi deg et eksemplar.

Sommerens regattaer er utsolgt, men det er fortsatt ledige plasser på enkelte tokt. Hvis du har lyst til å være medseiler på Christian Radich og få en helt uforglemmelig sommer, har vi plass til deg på følgende tokt:

Oslo-Kiel                                                      21/06-24/06       kr. 4700,-
Kiel-Eemshaven                                         27/06-30/06       kr. 3250,-
Delfzijl-Antwerpen                                    03/07-07/07       kr. 4950,-
Càdiz-La Coruña                                        31/07-11/08        kr. 11650,-
Bilbao-Honfleur med Carpe Diem         15/08-22/08       kr. 16350,-

Frister det? Da kan du bestille seilas her.

Vær rask for å sikre deg en plass!