Atlanterhavskrysning er en lang og på mange måter krevende seilas. Jo bedre forberedt du er, jo større utbytte vil du få av den fantastiske opplevelsen det blir! Vi har samlet en del nyttig informasjon som er viktig at du leser. Ta kontakt med oss dersom noe er uklart. Husk å oppgi bookingnummer, ev. navn og tokt så vi lett finner din bestilling.

Helseskjema

Husk å sende oss helseskjema, er du over 67 år ber vi om en legeattest i tillegg.  Lenken til helseskjemaet får du i bekreftelsen når du har bestilt tur. Du kan også laste den ned her: https://www.radich.no/wp-content/uploads/2023/11/Helseskjema-1.pdf

 Las Palmas:

Det går direktefly fra Oslo og de fleste europeiske byer til Las Palmas. Flyplassen ligger ca. 19 km utenfor byen, og det går buss to ganger i timen på dagtid. Skuta ligger på Cruisekaia St. Catalina.

Det finnes mange nettsider med reisetips til og på Gran Canaria, her er den offisielle siden fra Visitspain: https://www.spain.info/en/route/las-palmas-gran-canaria/

St. Martin:

St. Martin består av en fransk og en nederlandsk del.

Hvor skuta vil ligge på St. Martin kommer vi tilbake til.

Det er to internasjonale flyplasser på St Martin, en på den franske delen og en på den nederlandske.

KLM flyr direkte fra Amsterdam. Air France og Air Caraibes flyr direkte fra Paris.

Amsterdam : 9h15 / KLM
Paris: 9h / Air FranceAir Caraibes

Nyttig nettside: https://www.st-maarten.com

Valuta:

Valutaen er euro og dollar. De fleste steder aksepterer lik kurs på euro og dollar. Vanlige kredittkort som Visa, Mastercard, Amex og Diners aksepteres av de fleste hoteller, restauranter, butikker og firmaer.

Bermuda:

Bermuda er britisk. Skuta ligger i havnen St. George. Du kan fly direkte fra London, flyturen tar ca. 8 timer. Du kan også fly med United Airlines og American Airlines fra flere byer i USA om du velger mellomlanding her.

Nyttig nettside: https://www.gotobermuda.com/

Valuta:

BMD er valutakoden for bermudiske dollar, som er den offisielle valutaen i Bermuda. 1 BMD tilsvarer ca. 1 euro.

 Stavanger:

Sørlandsbanen mellom Oslo og Stavanger via Kristiansand går flere ganger daglig hele året. Turen tar rundt 8 timer. Det er også daglige bussavganger til Stavanger fra Oslo, Bergen og Kristiansand. Stavanger Lufthavn er Norges nest største internasjonale flyplass med flygninger til mer enn 60 destinasjoner i Norge og utlandet. Det går flybuss fra Stavanger sentrum til flyplassen tre ganger i timen, turen tar cirka 30 minutter.

Om Stavanger: https://www.visitnorway.no/reisemal/vestlandet/stavangerregionen/planlegg-reisen/

 Informasjon om reisevaksiner ved reise i Karibia

Folkehelsetilsynet anbefaler vaksiner ved reise i Karibien. Hva slags vaksine er litt avhengig av hvor lenge du skal være borte, om du planlegger å reise rundt på egen hånd eller om du flyr rett hjem.

https://www.helsenorge.no/vaksinasjon/reisevaksiner/vaksiner-reise-til-nord-amerika-sor-amerika-og-karibia/#aktuelle-reisevaksiner-til-nordamerika-soramerika-og-karibia

Facebook – kontaktgruppe

Vi har nå opprettet facebookgrupper for hvert tokt. Søk opp gruppen for ditt tokt på facebook og be om å få bli med. Dette er lukkete grupper for deltakerne. Her håper vi dere kan kommunisere med hverandre før avreise, kanskje planlegge reise til eller fra skuta sammen, for eksempel.

Pass og visum

Forskjellige land krever forskjellig dokumentasjon. Da vi ønsker å være mest mulig forberedt, ber vi om at du fyller ut dette i bestillingen din i god tid før avreise. Det registreres under «guestlist»

  • Passets utstedelsesdato.
  • Passets utløpsdato.
  • Hvor passet er utstedt (f.eks Oslo politimyndighet).

Er du usikker, send oss gjerne en kopi av passet.

  • Send oss også kopi av vaksinasjonsattesten.

 Passet må være gyldig i 6 måneder etter utreise fra Norge.

Dersom du ikke er norsk statsborger, ber vi deg sjekke reglene som gjelder fra ditt land. Her kan du laste ned all informasjon fra UDI: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Mobilnettet fungerer stort sett godt i de landene vi besøker, men sjekk din leverandør for kostnader

Mat og drikke: Ved besøk på land oppfordrer vi deg til å ta hensyn til hva du spiser og drikker. Vann fra flaske er det sikreste. Mer nøyaktig informasjon finner du også om dette emnet på UDI sine sider.

Om bord

Vi henviser til pakkelisten du fikk/får ved bestilling til hva du kan ha med deg om bord. Kiosken vil ha et lite utvalg av snus og sigaretter. Snus kan vi måtte rasjonere ut, da det er umulig å få kjøpt på land.

Mange har spurt om vasking av tøy og på de lengre toktene vil vi sette opp vasketider. Likevel råder vi deg til å ta med deg nok undertøyskift for en uke.

Allergier:

Husk å melde fra om allergier på forhånd, da kan stuert gjøre innkjøp i forhold til det.

Kontakt med pårørende:

Vakttelefonnummeret om bord er: +47 467 05 192

Når skuta er til havs, vil det ikke være mobildekning. Dersom pårørende må ha kontakt med medseilere om bord, kontaktes kontoret mellom kl. 0800 og 1600, mandag –fredag: tlf: 22 47 82 70, e-post: postmaster@radich.no. Etter kl. 1600 og lørdag og søndag samt helligdager, + 97 06 26 30.