Sommertokt, Haugesund – Oslo

I Haugesund går vi om bord til sommerens siste tokt. Nå skal skuta hjemover etter en minnerik sommer langs vår vakre og varierte kyst. Først skal vi på hyggetur til Skudeneshavn. Vi serverer reker og skuta går for motor langs kysten. Det vil også være flere passasjerer om bord og god stemning. I Skudeneshavn vil vi ligge til neste dag. Mens skuta drar på fjordtur med byens befolkning, vil våre medseilere få omvisning i den sjarmerende seilskutebyen, som for øvrig feirer 160 års jubileum.

Seilasen videre mot Oslo går i ekte seilskutefarvann med rik historie. Tenk bare på kapertiden, da nordmenn med loven i hånd kapret fiendtlige skip og solgte de, med lasten de hadde. Inntekten gjorde mange lokale kapereiere til mangemillionærer i dagens penger. Lostjenesten vår startet med at lokalbefolkningen speidet etter seilskuter og ga de råd om hvor de kunne seile. Det ga de penger nok til å starte som redere selv, og bidro til at landet ble en dominerende seilskutenasjon på 1800 tallet. Kanskje tar vi turen over til Skagen, eller hjem via Koster? Men mest av alt skal vi seile.

Alle kan seile med Christian Radich! Det kreves ingen forkunnskaper om seiling for å bli med på tokt. En viktig del av opplevelsen for alle medseilerne er at skuta seiler mest mulig. Alle må bidra i arbeidet om bord og være aktive på sine vakter. På stille vakter bruker vi ofte tiden til å lære deg om knuter, seil og sjømannskap. Klatring i riggen er frivillig, men for mange et stort høydepunkt. Man sover i hengekøyer eller faste køyer i to komfortable banjere (sovesaler). Skuta har moderne dusjrom/bad og du får god forpleining om bord.

Ungdom fra 12 - 25 år får 10% rabatt.
Gå til bestilling


Fra:

13.08.201711:00

Til:

17.08.201710:00

Pris:

5900,-