Sommertokt, Bodø – Ålesund

Nå skal vi seile langs den mest betagende kystlinjen vi har, Helgelandskysten. Vel er Lofoten flott med sine høye fjell. Men Helgelands fjell er også høye, som Dønnmannen, Lovund, Rødøyløva og De Syv Søstre. Blant disse majestetiske fjellene, er et hav av mindre øyer med tidligere fiskevær, som gradvis ble fraflyttet. Nå har fiskeoppdrett overtatt som den viktigste næringsveien, og mange mindre fiskevær er restaurert og tatt i bruk til boliger og til turisme.

Øyene strekker seg langt til havs og langt der ute stiger Træna opp av havet, fiskeværet med røtter fra oldtiden, nesten 9000 år tilbake. Over alt er det et enestående fugleliv. På fastlandet ser vi Svartisen blant høye tinder. Vi planlegger oppankring i Holandsfjorden, derfra er det under en times lett fottur til Engabreen, en arm av selveste Svartisen, som er Norges nest største isbre. Du kommer til å bli forelsket i dette området. Seilasen videre mot Ålesund går over Folla og passerer Frøya, øysamfunnet som er blitt et viktig sentrum for produksjon av laks.

Alle kan seile med Christian Radich! Det kreves ingen forkunnskaper om seiling for å bli med på tokt. En viktig del av opplevelsen for alle medseilerne er at skuta seiler mest mulig. Alle må bidra i arbeidet om bord og være aktive på sine vakter. På stille vakter bruker vi ofte tiden til å lære deg om knuter, seil og sjømannskap. Klatring i riggen er frivillig, men for mange et stort høydepunkt. Man sover i hengekøyer eller faste køyer i to komfortable banjere (sovesaler). Skuta har moderne dusjrom/bad og du får god forpleining om bord.

Ungdom fra 12 - 25 år får 10% rabatt.
Gå til bestilling


Fra:

25.07.201715:00

Til:

31.07.201710:00

Pris:

7700,-