Ledige plasser på tokt i sommer

Vi har fremdeles ledige plasser på noen av toktene i sommer, se under. Toktene går i landets kanskje vakreste kystområder, i  Lofoten og på Helgelandskysten.
På tokt med Christian Radich kommer du nært på havet, dyrelivet og naturen. Nærheten og opplevelsen om bord på en seilskute er noe du sent vil glemme.

 

 

IMG0001Ålesund-Shetland-Haugesund: 1-10/8
Bli med på seiltokt i vesterled! For over tusen år siden seilte vikingene i vesterled, til Shetland, Orknøyene og Hebridene. Det går mange rykter om deres brutale fremferd, og de fleste er nok ganske så overdrevne. Vikingene hadde utferdstrang, og de var datidens handelsreisende. De fleste hadde bare gode hensikter, og de satte positive spor etter seg. Dette er nok grunnen til at nordmenn den dag i dag er så velkomne. Vi skal besøke Lerwick på Shetland, en by med små butikker, restauranter og barer. Gjestfriheten er stor, og vi gleder oss til et gjensyn.

Kursen mot hjemlandet setter vi til Haugesund, vi seiler forbi Orknøyene, og har vi tid, går vi i land også her. I Kirkwall ser vi mange norske navn, den kjente katedralen heter St. Magnus Cathedral. Den naturlige havnen Scapa Flow er kjent fra dramatiske hendelser fra både 1. og 2. verdenskrig. I Haugesund arrangeres den årlige «Sildajazz’en», en med høy stemning og 50 000 besøkende. Vi vil forhandle med arrangørene om gode betingelser for de av våre medseilere som ønsker en ekstra opplevelse på land.

Pris: kr 9900,- pr. person

Ungdom 12 – 25 år: 10 % rabatt
Trykk her for bestilling.

CIMG1065Haugesund – Oslo: 13 – 17/8
I Haugesund går vi om bord til sommerens siste tokt. Nå skal skuta hjemover etter en minnerik sommer langs vår vakre og varierte kyst. Først skal vi på hyggetur til Skudeneshavn. Vi serverer reker og skuta går for motor langs kysten. Det vil også være flere passasjerer om bord og god stemning. I Skudeneshavn vil vi ligge til neste dag. Mens skuta drar på fjordtur med byens befolkning, vil våre medseilere få omvisning i den sjarmerende seilskutebyen, som for øvrig feirer 160 års jubileum.

Seilasen videre mot Oslo går i ekte seilskutefarvann med rik historie. Tenk bare på kapertiden, da nordmenn med loven i hånd kapret fiendtlige skip og solgte de, med lasten de hadde. Inntekten gjorde mange lokale kapereiere til mangemillionærer i dagens penger. Lostjenesten vår startet med at lokalbefolkningen speidet etter seilskuter og ga de råd om hvor de kunne seile. Det ga de penger nok til å starte som redere selv, og bidro til at landet ble en dominerende seilskutenasjon på 1800 tallet.

Kanskje tar vi turen over til Skagen, eller hjem via Koster? Men mest av alt skal vi seile.

Pris: kr 5900,- p.p.

Ungdom 12 – 25 år: 10 % rabatt

Trykk her for bestilling.

Alle kan seile med Christian Radich, og det kreves ingen forkunnskaper om seiling for å bli med på tokt. En viktig del av opplevelsen for alle medseilerne er at skuta seiler mest mulig. Alle må bidra i arbeidet om bord og være aktive på sine vakter. På stille vakter bruker vi ofte tiden til å lære deg om knuter, seil og sjømannskap. Klatring i riggen er frivillig, men for mange et stort høydepunkt. Man sover i hengekøyer eller faste køyer i to komfortable banjere (sovesaler). Skuta har moderne dusjrom/bad og du får god forpleining om bord.

Her kan du laste ned toktkart. Hvis du er nysgjerrig på livet om bord, kan du lese mer om hva du kan forvente på tokt med Christian Radich. Hvis du ikke ønsker å bestille online, kan du laste ned vårt bookingskjema og sende til: postmaster@radich.no. Velger du dette, kommer en avgift på kr 150 i tillegg.